Percheziţii la Inspectoratul de Stat în Construcţii în dosarul Adrian Năstase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DNA fac percheziţii la Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) în dosarul "Trofeul Calităţii" care îl vizează pe fostul premier Adrian Năstase şi în care instituţia de stat a depus o cerere prin care anunţa că nu se mai constituie parte civilă în dosar

UPDATE 18.40 Purtătorul de cuvânt al ISC, Paul Racoviţă, a declarat, că trei procurori de la DNA sunt la sediul instituţiei, aceştia solicitând mai multe documente, relatează Mediafax.

Racoviţă a precizat că ridicarea documentelor are loc după ce ISC a trimis instanţei supreme un punct de vedere prin care arăta că nu se constituie parte civilă în "Trofeul calităţii", pentru că nu a suferit niciun prejudiciu financiar-contabil.

Recursul cazului Trofeul Calităţii în care Adrian Năstase a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare a fost judecat astăzi de Înalta Curte. Procesul este amânat de mai bine de trei ani din diverse motive invocate de avocaţii din tabăra lui Năstase, iar cea de-a şasea înfăţişare va fi peste o săptămână.

La termenul de azi al dosarului Trofeul Calităţii, Inspecţia de Stat în Construcţii (ISC) a depus un document prin care susţine că faptele pentru care sunt acuzaţi Adrian Năstase şi Irina Jianu (fost inspector general la Inspecţia de Stat în Contrucţii), nu au provocat instituţiei niciun prejudiciu.

Potrivit documentului „Raportul de Expertiză Contabilă Judiciară, efectuat în faţa instanţei de fond, se concluzionează că în urma organizării evenimentului intitulat «Trofeul calităţii în copnstrucţii» în bugetul ISC nu a fost înregistrat vreun prejudiciu".

Totodată, ISC a arătat că evidenţele contractelor cu instituţia nu relevă înregistrarea vreunui prejudiciu financiar-contabil, cerând instanţei supreme să aibă în vedere şi raportul Curţii de Conturi privind activitatea inspectoratului pentru anul 2004.

În documentul depus la instanţă se mai arată că ISC nu a efectuat niciun fel de servicii de organizare a evenimentului "Trofeul Calităţii în Construcţii" şi că toate contractele invocate au fost încheiate de structuri organizatorice fără personalitate juridică aflate în subordinea inspectoratului, astfel că, neavând delegare de competenţe din partea ordonatorului de credite bugetare, acele convenţii sunt nule din punct de vedere juridic.  Citeşte aici mai multe detalii!

DNA l-a trimis în judecată pe 20 ianuarie 2009 pe fostul premier Adrian Năstase, sub acuzaţia că în 2004 s-ar fi folosit de ''influenţa sau autoritatea funcţiei de preşedinte al unui partid'' pentru organizarea unui simpozion intitulat "Trofeul calităţii în construcţii" cu scopul strângerii unor sume de bani destinate campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, la care urma să participe.

În ianuarie 2012, Adrian Năstase a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la doi ani de închisoare, iar fostul premier a declarat recurs.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite