Panică: un necunoscut atacă tinere pe stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două fete din Călăraşi au reclamat că au fost agresate în centrul oraşului, în decurs de patru zile. În urmă cu şase luni, o femeie a fost înjunghiată în aceeaşi zonă. Poliţiştii nu au găsit încă niciun vinovat în cele trei cazuri şi spun că nu sunt indicii că ar fi vorba de acelaşi agresor. 

Un individ răspândeşte groază pe străzile din Călăraşi. Două incidente petrecute în patru zile au băgat în sperieţi tinerele din oraş, mai ales că zona a fost şi locul unde, în urmă cu şase luni, a fost înjunghiată mortal o femeie. Agresorul acesteia din urmă nu a fost prins.

Ana-Maria (17 ani) a fost atacată în seara de 25 februarie. Puţin după ora 21.00, fata se îndrepta spre casă când cineva a încercat să o omoare. „A venit din spate şi mi-a pus mâna la gură. Nu mi-a adresat niciun cuvânt. A vrut să mă ridice în braţe, dar am încercat să mă eliberez din strânsoare. M-am zbătut, am ţipat, iar când am încercat să scap, m-a înjunghiat puţin mai sus de stomac.

Citeşte şi: Iaşi: Jack Înţepătorul a primit şase ani de închisoare

Trei centimetri a pătruns lama cuţitului în corpul meu", a povestit tânăra care este elevă în clasa a XI-a. Ana-Maria a fost internată două zile la un spital din Bucureşti. Lama cuţitului nu i-a atins niciun organ vital. Acum, familia adolescentei nu o mai lasă să iasă pe stradă neînsoţită.

O altă posibilă victimă

La fel de speriate sunt şi colegele de liceu ale tinerei agresate. „Tuturor ne este teamă. Evităm să mai ieşim seara singure şi atunci când o facem suntem întotdeauna însoţite", au spus Florina şi Andreea, care învaţă la acelaşi liceu ca şi Ana-Maria.

Panica tinerelor este susţinută şi de un alt atac, care a avut loc la 1 martie. Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, o altă adolescentă a reclamat că, în jurul orei 19.30, în aceeaşi zonă a oraşului, a fost atacată de un individ. Tânăra a fost urmărită câteva sute de metri, iar când a ajuns la blocul în care locuieşte, agresorul a urmat-o în scara blocului. Tânăra a ţipat, iar bărbatul s-a speriat şi a fugit.

Crimă cu autor necunoscut

În aceeaşi zonă, la 10 septembrie 2010, o tânără însărcinată în două luni a murit după ce a fost înjunghiată în scara blocului. Luminiţa Chevici (34 de ani) a fost urmărită şi apoi atacată. Femeia, mamă a unui copil de 13 ani, a murit după 56 de zile de comă.

Poliţiştii susţin că nu există o legătură între atacuri. „Nu există un individ periculos care să umble liber pe stradă şi care să înjunghie femei. Avem două cazuri distincte la care lucrăm: cel al Luminiţei Chevici şi al adolescentei înjunghiate la 25 februarie 2011. Din datele pe care le avem, nu putem să tragem concluzia că este vorba despre acelaşi autor ", a declarat Ramona Tudor, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi.

Oamenii legii îl caută pe agresorul Anei-Maria pe baza descrierii făcute de aceasta. „Cât m-am zbătut, am putut să observ că purta un hanorac verde, avea glugă pe cap, o geacă de fâş neagră, blugi închişi la culoare şi bocanci negri. Pentru că a venit din spate, nu i-am văzut deloc faţa", a povestit adolescenta.

Filtre în tot oraşul

Zilnic au loc filtre pe stradă, dar deocamdată poliţia nu a anunţat că ar avea un suspect. Unul dintre cei audiaţi a fost chiar fratele vitreg al femeii ucise anul trecut.

„Aveam o şurubelniţă în rucsac şi mi-au cerut acte de provenienţă şi factura. Am auzit şi noi despre atacuri şi credem că este vorba despre acelaşi agresor, liber în acest moment", a spus Vasile Feraru (19 ani).
Nici în cazul morţii Luminiţei Chevici nu a fost anunţată reţinerea vreunui suspect. „Avem un cerc de suspecţi însă nu vă pot spune câţi martori au fost audiaţi pentru că ar prejudicia ancheta. Este un caz mai greu pentru că nu există martori", declară Xenofonte Purcărea, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi.

"Avem două cazuri distincte: cel al Luminiţei Chevici şi al adolescentei înjunghiate la 25 februarie 2011. Din datele noastre, nu putem spune că este vorba despre acelaşi autor."
Ramona Tudor
IPJ Călăraşi

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite