Oprescu nu se opune unui referendum pentru desfiinţarea sectoarelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, marţi, că un referendum pentru menţinerea sau desfiinţarea sectoarelor ar fi util.

"Şi noi dorim să prezentăm cetăţenilor Capitalei dezvoltarea urbanistică, concepţia pentru viitorul plan urbanistic şi cred cu tărie că nu este suficient doar să stea pe site, ci doresc o consultare populară, în aşa fel încât cetăţenii din Bucureşti să-şi stabilească singuri direcţiile", a spus Oprescu.

Primarul general a precizat că "trebuie să existe un singur buget, nu şapte", referindu-se la faptul că sectoarele Capitalei, şase la număr, au fiecare câte un buget, iar municipalitatea bucureşteană un altul.

Edilul-şef al Capitalei a mai spus că nu se opune alegerii primarului dintr-un singur tur de scrutin.

"De ani de zile, asist la o încercare de intrare cu cizmele, a legislativului (CGMB - n.r.) în executiv (primarul general - n.r.), şi asta nu este normal. Atât timp cât hotărârea politică este jalon în detrimentul hotărârii administrative normale, lucrurile nu pot merge normal", a dăugat el.

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, i-a cerut, marţi, primarului general Sorin Oprescu să iniţieze, în termen de o săptămână, un referendum în Bucureşti pe tema desfiinţării primăriilor de sector, idee cuprinsă într-un proiect al PDL şi solicită PSD să iasă din complicitatea cu Elena Udrea.

"În temeiul articolului 83, alineatul 1 din Legea administraţiei publice locale şi articolului 13, alineatul 1 din Legea referendumului, îi cer public primarului general Sorin Oprescu să inţieze în termen de o săptămână un referendum local pe tema desfiinţării sectoarelor Capitalei. Asupra problemelor oraşului lor trebuie să se pronunţe bucureştenii şi nu Elena Udrea cu clica ei", a anunţat Chiliman. El a precizat că îi va înainta oficial această cerere primarului general miercuri. Vezi aici mai multe detalii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite