Omor la „Crimele Revoluţiei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grigore Cartianu şi Peter L. Imre au salutat mulţimea de cititori de la standul Adevărul
Grigore Cartianu şi Peter L. Imre au salutat mulţimea de cititori de la standul Adevărul

Grigore Cartianu a lansat ieri la Târgul de Carte Gaudeamus volumul „Crimele Revoluţiei“, în colecţia „Bestseller Adevărul“, în prezenţa a sute de cititori. Regizorul Andrei Ujică şi soprana Alexandra Coman au venit la standul Adevărul să-l felicite pe jurnalist.

Cu o jumătate de oră înainte de lansarea oficială a volumului, de la ora 17.00, în jur de 50 de persoane se adunaseră deja la standul Editurii Adevărul, aşteptându-l pe Grigore Cartianu. Printre aceştia, scriitorii Ioan Groşan, Liviu Antonesei, dar şi Ioan Ceauşescu, fratele lui Nicolae Ceauşescu, şi Cazimir Ionescu, fost membru al Consiliului Frontului Salvării Naţionale.

Citiţi şi: Târgul Gaudeamus îşi deschide porţile

Târgul Gaudeamus, luat cu asalt

Mihai Lupoi, deranjat de apariţia volumului „Crimele Revoluţiei": „E proastă lumea că dă bani pe cărţi d-astea!"

Autorul a deschis oficial lansarea: „Bună seara, sunt Grigore Cartianu, vremelnic redactor-şef la «Adevărul» şi etern autor al acestei cărţi". Cartianu a explicat că volumul „Crimele Revoluţiei" este rezultatul unei documentări bazate „pe dovezi greu de contestat", care a pornit de la întrebarea „de ce a trebuit să moară peste o mie de oameni în decembrie 1989?".

Prezent la lansare, directorul general al Adevărul Holding, Peter L. Imre, a mărturisit că a susţinut demersul editorial al lui Grigore Cartianu, inclusiv dintr-un impuls emoţional. „Îi port respect pentru că la 22 decembrie '89 am fost şi eu în stradă", a spus Imre. „Fiecare român are dreptul şi obligaţia să cunoască adevărul despre acele zile", a subliniat Peter L. Imre.

Autografe în fiecare zi

Regizorul Andrei Ujică (autorul apreciatului film „Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu"), întors de la Lisabona cu o seară înainte, a venit la lansarea volumului „Crimele Revoluţiei". Impresionat de numărul cititorilor strânşi la standul Adevărul, Ujică a punctat: „E destul să vezi mulţimea de oameni venită la lansarea cărţii lui Grigore Cartianu, ca să înţelegi cât de adâncă e trauma care blochează societatea română de 20 de ani".

Cartianu i-a mulţumit şi sopranei Alexandra Coman, care a bătut drumul de la Constanţa special pentru a primi un autograf. „E singurul autograf pe care l-am luat vreodată în viaţă de la cineva", a declarat soprana, cunoscută pentru duetele susţinute cu faimosul tenor spaniol José Carreras.

La finalul lansării, Grigore Cartianu i-a îndemnat pe cititori să cumpere şi cartea de poezii „Femeile din secolul trecut" a lui Mircea Dinescu. Poetul a fost găzduit de standul Adevărul pentru a-şi lansa volumul, un CD şi o colecţie de vinuri. De asemenea, redactorul-şef de la „Adevărul" i-a invitat pe vizitatori să cumpere şi volume din colecţiile Editurii Adevărul, care a vândut până acum 55 de milioane de cărţi.

În jumătate de oră fuseseră deja vândute peste 300 de exemplare din „Crimele Revoluţiei" (544 de pagini, 14, 95 lei). Oameni în vârstă au stat la rând mai mult de două ore pentru a obţine un autograf de la autor. „Crimele Revoluţiei" vine în continuarea volumului „Sfârşitul Ceauşeştilor", scris tot de Grigore Cartianu, care a apărut în vară şi a fost vândut în peste 80.000 de exemplare. 

Oferta Editurii Adevărul

-La standul Editurii Adevărul puteţi găsi toate colecţiile de carte, DVD-uri cu filmele „Adevărul", albume de artă, revistele şi publicaţiile Adevărul Holding.
-Colecţia „101 cărţi de citit într-o viaţă"
-Colecţia „100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă"
-Colecţia „Bestseller Adevărul", din care face parte şi „Sfârşitul Ceauşeştilor", de Grigore Cartianu
-Colecţia „Jules Verne"
-Colecţia de Lux, dedicată operelor lui William Shakespeare, Charles Dickens, Lev Tolstoi, Mark Twain ş.a.
-Colecţia „Ghiduri Turistice National Geographic Traveler"
-Colecţia „Pictori de Geniu"
-Colecţia „Marile muzee ale lumii"
-Colecţia „Disney clasic"
-Colecţia „Mari spectacole de operă"
-Revistele „Rahan"
-Filmele „Adevărul" - colecţiile „Brigada Diverse", „Scooby-Doo", „Stan şi Bran", „Ice Age", „Florin Piersic", „Mărgelatu", „Ardelenii", „Toma Caragiu", „Gheorghe Dinică", „Charlie Chaplin" ş.a.

Lansarea de azi: „La vânătoare cu Ceauşescu"



Astăzi, la ora 17.00, standul Adevărul Holding găzduieşte lansarea volumului „La vânătoare cu Ceauşescu", de Vasile Crişan. Alături de autor, la eveniment vor participa Gabriel Cheroiu, redactor-şef al publicaţiei „Vânătorul şi pescarul sportiv", împreună cu Gheorghe Gavrilescu, organizatorul ultimei partide de vânătoare a lui Nicolae Ceauşescu, şi toată echipa sa.

Sub regimul comunist, Vasile Crişan a  activat două decenii la Inspecţia de Vânătoare din Ministerul Silviculturii. Vreme de şase ani a condus Ocolul Silvic Ghimpaţi, iar la Ocolul Silvic Scroviştea a fost şef un an şi jumătate, calitate în care a organizat şi condus zeci de partide de vânătoare pentru Nicolae Ceauşescu şi invitaţii lui.

Carte refuzată de edituri

Volumul care iese pe piaţă astăzi l-a scris din nevoia de a scoate la lumină o latură prea puţin cunoscută a vieţii dictatorului. Cartea a fost gata în 1992, dar nicio editură n-a dorit s-o publice.

Volumul apare astăzi la Editura Adevărul şi cuprinde trei secţiuni: „Nicolae Ceauşescu şi vânătoarea", „Pregătirea şi desfăşurarea vânătorilor pentru Ceauşescu" şi „Povestiri adevărate". Volumul, care conţine numeroase fotografii color, are 300 de pagini şi costă 14, 95 lei.

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite