Oana Niculescu-Mizil nu vrea să plece din casa în care a locuit bunicul comunist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oana Niculescu Mizil
Oana Niculescu Mizil

Oana Niculescu-Mizil, cea care a afirmat că este descendenta lui Ştefan cel Mare, refuză să plece din casa RAAPPS pe care o ocupă de ani buni împreună cu mama sa.

Luni, la Judecătoria Sectorului 1 din Capitală, se judecă un nou termen din procesul intentat Lidiei Niculescu-Mizil, mama deputatei PSD Oana Niculescu-Mizil, de Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) pentru că nu a mai plătit chiria.

RAAPPS încercă să le evacuze pe cele două femei din apartamentul situat în cartierul Dorobanţi.

Oana Niculescu-Mizil susţine că RAAPPS i-a mărit în 2008 chiria cu 150 de ori, la 1.805 de euro (aproximativ 6.588,39 lei), sumă pe care nu o poate plăti.

Avocaţii Regiei afirmau anul trecut că, în 2007, tarifele erau actualizate în funcţie de rata inflaţiei, iar chiriaşul plătea o chirie de 441,05 de lei/lună. Mai mult, contractul de închiriere al apartamentului a expirat încă de la 8 aprilie 2009, iar RAAPPS  cere evacuarea Lidiei Niculescu-Mizil şi a fiicei sale din casă pentru că cele două nu mai au de ce să stea acolo. Vezi aici detalii!



Locuinţa este situată în cartierul bucureştean Dorobanţi şi are o suprafaţă de 68,47 de metri pătraţi, spaţiu pentru bucătărie, debara, boxe, depozite de 183,87 de metri pătraţi şi un garaj de 21,6 metri pătraţi.

Locuinţă cu valoare sentimentală


Lidia Niculescu-Mizil este fiica fostului demnitar comunist Paul Niculescu-Mizil.

Paul Niculescu-Mizil a încetat din viaţă în decembrie 2008, la vârsta de 85 de ani. El a fost unul dintre liderii marcanţi ai Partidului Comunist Român. Între 1972 şi 1976 a fost ministrul Educaţiei şi Învăţământului din Republica Socialistă România, iar în perioada 1978-1981 a fost ministru de Finanţe. Între 1972 şi 1981, Niculescu-Mizil a ocupat şi funcţia de viceprim-ministru. Vezi aici detalii!

Lidia Niculescu-Mizil susţine că locuinţa are o valoare sentimentală pentru că în ea a locuit şi tatăl său.

image

ANI, sesizată în cazul Oanei Niculescu-Mizil

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat luni că Oana Niculescu-Mizil a propus angajarea și a avizat contractul individual de muncă privind angajarea mamei sale, începând cu data de 29.04.2009 - prezent, în cadrul Biroului Parlamentar deţinut în Circumscripţia electorală nr. 42 București. Vezi aici detalii!

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite