Noul Cod Civil pe înţelesul fiecăruia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de avocaţi, magistraţi, jurnalişti şi reprezentanţi ai societăţii civile, au participat astăzi, la conferinţa naţională “Cunoaşterea, înţelegerea şi aplicarea noilor coduri ale României”, organizată de Uniunea Naţională a Barourilor din România, prin Institutul Naţional pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor.

Preşedintele CSM, Horaţius Dumbravă a declarat că jurnaliştii, dar şi societatea civilă, trebuie să cunoască noile prevederi legislative, astfel încât, prin prisma protocolului cu UNBR-INPPA, a obţinut acordul pentru ca aceştia să participe gratuit la conferinţe.
În cadrul sesiunii de astăzi, toţi participanţii au putut afla noutăţile legislative în ceea ce priveşte apărarea drepturilor nepatrimoniale, sancţiuni, regimuri matrimoniale, succesiuni şi contracte, dreptul de proprietate privată şi dreptul de proprietate publică.

Citeşte şi articolele

Codul Civil face ordine între femeie şi bărbat

Nevasta infidelă şi soţul beţiv plătesc despăgubiri


Sesiune pentru pregătirea avocaţilor


Lucrările au fost deschise de directorul INPPA Traian Briciu şi de judecătorul Cristi Dănileţ care au subliniat importanţa acestei sesiuni de pregătire pentru intrarea în vigoare a noului Cod Civil. Danileţ a explicat că evenimentul este unul istoric, la fel ca pregătirea lui: „Avem peste 50 de acţiuni derulate în două-trei săptămâni pentru pregătirea profesioniştilor dreptului. Este pentru prima dată în istoria României când avem o pregătire atât de amplă”, a declarat Cristi Dănileţ.


Mâine, 1 octombrie, urmează o nouă sesiune de pregătire, care va avea loc tot în Aula Magna a Facultăţii de Drept a Universităţii Bucureşti, începând cu ora 9.30.
Programul conferinţei este pe site-ul Institutului Naţional pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor.


Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite