Nicolescu: „Vezi că iau pachete serioase de la tine“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit Antenei 3, în dosarul lui Constantin Nicolescu apar înregistrările unor convorbiri incriminatoare cu patronul Cornel Penescu. Constantin Nicolescu i-ar fi cerut bani lui Cornel Penescu, după ce Consiliul Judeţean Argeş a comandat de la firma Pic mai multe mii de pachete pentru pensionari, de Sărbători.

Citiţi şi: PSD: Jihad contra Justiţiei

Mită de la Penescu de peste 66.000 lei. Vezi aici pentru ce infracţiuni a fost reţinut Constantin Nicolescu

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Argeş, Constantin Nicolescu, este acuzat de procurorii DNA de trei infracţiuni de luare de mită în formă continuată. În total, Nicolescu ar fi primit peste 60.000 de lei de la omul de afaceri Cornel Penescu.

Pentru aceşti bani, şeful CJ Argeş ar fi urmat să-l favorizeze pe Penescu în privinţa unor contracte legate de societatea acestuia, Pic. Potrivit Antenei 3, informaţia a ieşit la iveală în urma unor interceptări telefonice realizate în 2006 şi 2007.

În 2006, CJ Argeş ar fi comandat de la firma lui Cornel Penescu 1.400 de pachete pentru pensionari din judeţ. Anchetatorii au interceptat mai multe convorbiri telefonice din care reieşea că patronul Pic a dat mită lui Nicolescu pentru a obţine contractul. În anul următor, Constantin Nicolescu i-a cerut din nou mită patronului Pic, potrivit ziarului „România liberă".

Pachete şi bani

Stenograme

18 decembrie 2006

Constantin Nicolescu: Noroc colegule, tocmai voiam să te sun şi eu, vezi că iau pachete serioase de la tine, acolo.. pentru...

Cornel Penescu: Păi voiam să vorbesc cu dumneavoastră că bănuiesc că...

Constantin Nicolescu: ...pentru pensionari. (...) Cam aceeaşi formulă, dacă poţi să mă ajuţi şi tu cu ceva, că sunt 1.400 de pachete, acum pentru bătrâni.

Cornel Penescu: Da, îhî.

Constantin Nicolescu: A vorbit cu băiatul tău, s-au pus de-acord, dar vreau să vorbesc şi eu cu tine. "

18 decembrie 2006

Cornel Penescu: Mă, fă rost de 250 de milioane.. şi peste o juma de oră, maxim trei sferturi de oră o să pun pe cineva să mi-i aducă în faţă la Prefectură. Da?

Salariat: Stai puţin să văd dacă îi am.

Cornel Penescu: Îi faci, îi iei de prin magazin... vezi tu. (...) Bă! 280 să-mi trimiteţi. Nu 250. Da?

Salariat: 280. Da?

Cornel Penescu: Trimite la Prefectură, acuma să pleci.

18 decembrie 2006

Constantin Nicolescu: Dacă vrei să vii tu pe la mine sau vin eu pe la tine...

Cornel Penescu: Vin, vin, vin eu până la dumneavoastră.

19 decembrie 2007

Constantin Nicolescu: Noroc boierule!

Cornel Penescu: Trăiţi, v-am sunat şi eu....

Constantin Nicolescu: Te-a căutat dacă... Da, te-am căutat să te întreb dacă poţi să mă ajuţi şi pe mine cu ceva suplimente la povestea asta, ce am cumpărat. Sau nu ?

Cornel Penescu: Păi suplimente în ce sens ? Să vă dau ceva pachete?

Constantin Nicolescu: Ori pachete, ori altceva, că mai  am de împărţit şi eu nişte necazuri.

Cornel Penescu: Aia, vă dau sigur... suplimente. Păi da... când ?

Constantin Nicolescu: Păi vezi când poţi, dacă e mâine-dimineaţă, dacă...

Cornel Penescu: Da, mâine-dimineaţă, da, că... Da?

Constantin Nicolescu: Da. Bine, dă-mi un semnal atunci. Da?

Ar fi favorizat firma fiului

Ancheta în cazul lui Constantin Nicolescu a demarat în aprilie 2009, procurorii DNA având informaţii că preşedintele CJ Argeş ar fi favorizat mai multe firme ale unor apropiaţi. Printre acestea se numără şi firma Zeus SA, care ar fi controlată de fiul şefului CJ Argeş, Costin Nicolescu.

În acelaşi dosar, anchetatorii au mai pus în acuzare trei primari din Argeş, care l-ar fi sprijinit pe preşedintele CJ Argeş. Constantin Nicolescu a suferit un atac cerebral, joi seară, imediat după ce a aflat că va sta în arest 29 de zile. El este internat la secţia de Terapie Intensivă de la Spitalul Floreasca.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite