FOTO Mircea Lucescu, rănit într-un accident. Are nevoie de operaţie!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul Mircea Lucescu (66 de ani) a fost implicat într-un accident de circulaţie pe Bd Vasile Milea.  Antrenorul a fost descarcerat de echipajele  Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi a fost transportat la Spitalul Universitar.

UPDATE 21:10 Medicii au stabilit, după ultima investigaţie, că Mircea Lucescu are contuzie pulmonară la lobul inferior drept, coaste fracturate şi sânge în cavitatea pleurală, nepunându-se problema unui transfer, pentru că un astfel de diagnostic este foarte periculos.

"După investigaţia de la ora 19.00, medicii au stabilit că pacientul are multiple fracturi ale coastelor, hemotorax (sânge în cavitatea pleurală, n.r.) şi contuzie pulmonară la nivelul lobului inferior drept. Nu se pune problema unui transfer către un alt spital, pentru că un astfel de diagnostic este foarte periculos", a declarat,managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucreşti (SUUB), Cătălin Cârstoiu.

UPDATE 20.30 Mircea Lucescu a efectuat un RMN care a arătat că are două coaste rupte în mai multe locuri, astfel că va avea nevoie de o intervenţie chirurgicală. Momentan, i-au fost administrate nişte sedative foarte puternice din cauza durerilor.

UPDATE 19.00. Potrivit procedurii penale, poliţiştii vor trebui să întocmească un dosar penal pentru vătămare corporală pe numele antrenorului Mircea Lucescu. "Aşa cere procedura. Dosarul se va întocmi, dar va fi soluţionat cu Scoatere de sub Urmărire Penală (SUP), pentru că este vorba despre autoaccidentare, atâta vreme cât pasagerul maşinii conduse de Mircea Lucescu nu a fost rănit astfel încât să necesite zile de îngrijiri medicale. Este doar o formalitate impusă de procedură", au explicat pentru "Adevărul" surse din cadrul Poliţiei Rutiere.

UPDATE 16.10. Mircea Lucescu este la Terapie Intensivă, dar viaţa sa nu este pusă în pericol, a declarat şeful Departamentului de Urgenţe al Spitalului Universitar, dr. Andrei Georgescu. „Este conştient, respiră singur, cardiac este bine, vorbeşte cu familia. Are coaste fisurate. La ora 19.00 va fi supus din nou unor analize de computer tomograf şi RMN", a declarat dr. Georgescu. Cât priveşte eventuala transportare a lui Mircea Lucescu la un spital din Doneţk, medicul a spus că, deocamdată, nu se pune problema, dar că, dacă familia doreşte asta, este dreptul ei să o facă.

VEZI AICI FOTOGALERIE CU IMAGINI DE LA ACCIDENT

image
image
image

UPDATE 16.00.  Mircea Lucescu a virat la stânga pe Bd. Vasile Milea, din Capitală, într-o zonă în care această manevră era interzisă, întrucât se grăbea să-i facă o vizită celui mai bun prieten al său, profesorul Constantin Anghelache, rectorul Universităţii ,,Artifex”, care-şi are sediul la câţiva metri de locul în care s-a produs accidentul în care antrenorul a fost rănit. De altfel, imediat după accident, Anghelache a ieşit din clădirea universităţii şi a mers la locul accidentului. El a luat apoi din maşina condusă de Mircea Lucescu lucrurile personale ale antrenorului, spun martorii.

Vatmanul: ,,Mircea Lucescu a virat chiar în faţa mea"

VEZI AICI IMAGINI DE LA ACCIDENT



UPDATE 15.30. Vizibil afectat de cele întâmplate, Marian Bartoc, vatmanul tramvaiului care a acroşat maşina antrenorului Mircea Lucescu a fost zgârcit în declaraţii. ,,Este al doilea accident în care sunt implicat ca vatman, dar este primul în care sunt şi victime. Mircea Lucescu a virat chiar în faţa mea. Vă rog frumos să mă lăsaţi în pace”, le-a  spus vatmanul jurnaliştilor.

image
image
image

UPDATE 15.20 Poliţiştii de la Rutieră au finalizat cercetările la faţa locului în cazul accidentului provocat de Mircea Lucescu. Potrivit primelor investigaţii, antrenorul a încercat să vireze la stânga, într-o zonă în care această manevră este interzisă, sensurile de mers fiind despărţite de linia continuă. Autoturismul a trecut şi peste linia de tramvai şi a fost acroşat în stânga spate de un tramvai. În urma coliziunii, maşina a fost proiectată pe contrasens, unde a lovit uşor un alt autoturism. Accidentul s-a produs pe Bd. Vasile Milea,  la o distanţă de aproximativ 300 de metri de staţia de alimentare cu carburanţi OMV. Martorii susţin că, cel mai probabil, Lucescu intenţiona să intre în curtea şcolii sale de fotbal, SC Fair Play SRL, care-şi are sediul la câţiva metri distanţă de locul în care s-a produs accidentul. Potrivit acestora, Lucescu a condus maşina aproape în paralel cu tramvaiul şi a virat brusc stânga tăindu-i calea.

UPDATE 15.12 Starea lui Lucescu este stabilă, însă tehnicianul lui Şahtior se pare că are trei coaste rupte şi sânge în plămân.

"Are patru coaste rupte şi un hematom la stern. Una dintre coaste i-a perforat plămânul, are sânge în plămîn, trebuie să-i punem un tub de dren pentru a-l scoate. Situaţia nu e îngrijorătoare, e sub control. Dar nici nu e o situaţie simplă, pentru că e vorba despre leziuni interne şi nu se ştie cum vor evolua".

"Il Luce" a fost transportat la secţia de terapie intensivă cu o mască de oxigen pe faţă.

UPDATE 15:10: Celălalt bărbat din maşina lui Lucescu este supus şi el analizelor de computer tomograf şi radiologie, deşi nu are leziuni vizibile, potrivit dr. Andrei Georgescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar. "Cealaltă persoană este un prieten de-al domnului Lucescu", a spus dr. Georgescu. Şi lui Lucescu i s-au făcut tomografie computerizată şi RMN.

image

UPDATE 14.34 Un martor a declarat pentru "Adevărul" că a încercat să îi acorde lui Mircea Lucescu primul ajutor. "M-am dus să îl ajut, părea speriat şi mi-a spus că îl doare în piept", a declarat acesta.

UPDATE 14.32 Automobilul Kia Sorento pe care o conducea Mircea Lucescu este o maşină sigură în caz de impact

La testele Euro NCAP, ea a obţinut 5 stele, ceea ce reprezintă maximum posibil.

Rezultatele complete ale testelor Euro NCAP cu noul Kia Sorento au fost:
- Protecţie ocupanţi adulţi 87% (31,184 puncte din maximum 36)
- Protecţia copiilor 84% (41,0 puncte din maximum 49)
- Protecţia pietonilor 44% (15,9 puncte din maximum 36)
- Echipamente de siguranţă 71% (5,0 puncte din maximum 7)

UPDATE 14:25 Accidentul a fost provocat de Mircea Lucescu care nu s-a asigurat în momentul în care a încercat să întoarcă autoturismul Kia pe care îl conducea pe linia de tramvai.

UPDATE 14:20 Mircea Lucescu a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Universitar cu traumatism mai grav în zona toracică abdominală. Împreună cu el a mai fost transportat un bărbat cu care se afla în maşină în momentul producerii accidentului. Potrivit dr. Bogdan Opriţa, cel care coordonează SMURD Bucureşti, ambii bărbaţi erau conştienţi. "Nu ştiu cine e cealaltă persoană, ştiu doar că nu prezenta leziuni majore dar, pentru că impactul a fost violent, şi el a fost dus pentru investigaţii la Spitalul Universitar", a spus dr. Opriţa.

Maşina Kia condusă de Mircea Lucescu a lovit un tramvai pe Bd Vasile Milea, din Capitală. După coliziunea cu tramvaiul, autoturismul condus de Lucescu a lovit un alt autoturism. Accidentul a avut loc la 13.40.

Poliţiştii au declarat că în urma accidentului au fost două victime : una de 60 de ani şi alta de 40 de ani. Una dintre victime este în stare mai gravă, cealaltă fiind aparent nevătămată.

Revenim cu amănunte

În august 2009, la o lună după ce suferise un preinfarct, Mircea Lucescu a tras o sperietură în avionul cu care mergea la Nisa

Zborul de la Doneţk la Nisa a durat mai mult decat era planificat. Plecată pentru Supercupa Europei, cu Barcelona, echipa de fotbal Şahtior a avut un zbor cu peripeţii, avionul rămânând în aer patru ore, mai multe decât era normal. 

În apropiere de Nisa, aeronava a  străbătut o zonă cu turbulente, fiind zdruncinată puternic. În cele din urmă, ea a aterizat fără probleme pe aeroport.

Citiţi şi:

EXCLUSIV / Adevărul a aflat cu cine era Lucescu în maşină în momentul accidentului. Vezi cine e!

Şoferiţa acroşată de maşina lui Mircea Lucescu: "Nu am crezut că o să intre tramvaiul în el"

Lucescu a cumpărat maşina în 2003, cu 28.000 de dolari

Culmea ironiei! Lucescu a spus săptămâna trecută că vrea o maşină mai sigură!

George Copos: "Am vorbit la telefon cu Mircea Lucescu. E bine, dar îl doare o coastă!"

Ahmetov vrea să-l ducă pe Lucescu la un spital din Doneţk

Şeful secţiei de Urgenţe: "Starea lui Mircea Lucescu e bună, iar viaţa lui nu este pusă în pericol!"

Mircea Lucescu va rata reunirea echipei sale, Şahtior, programată săptămâna viitoare

Prietenii şi apropiaţii l-au vizitat pe Mircea Lucescu la spital

Lucescu are nouă vieţi, ca pisica! Până acum i s-au dus trei. Mai are şase! Vezi istoricul problemelor de sănătate ale antrenorului!

Mircea Lucescu, cel mai bun antrenor român în activitate

VIDEO Vezi ce şoc a suferit Mircea Lucescu în momentul impactului

Mircea Lucescu, rănit într-un accident. Martor: "Părea speriat şi mi-a spus că îl doare în piept"

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite