Ministrul Muncii este verificat de ANI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Naţională de Integritate s-a sesizat din oficiu şi verifică posibilul conflict de interese în care s-ar afla ministrul Muncii, Ioan Botiş, în contextul în care soţia sa este plătită din bani europeni, pentru proiectul "Şansa la demnitate" avizat de o agenţie din subordinea Ministerului Muncii.

Potrivit articolului 8 din legea 176/2010, scopul ANI este asigurarea integrităţii în exercitarea demnităţilor şi funcţiilor publice şi prevenirea corupţiei instituţionale, prin exercitarea de responsabilităţi în evaluarea declaraţiilor de avere, a datelor şi informaţiilor privind averea, precum şi a modificărilor patrimoniale intervenite, a incompatibilităţilor şi a conflictelor de interese potenţiale în care se pot afla persoanele pe perioada îndeplinirii funcţiilor şi demnităţilor publice.

Un ONG care a primit fonduri europene are sediul acasă la Ioan Botiş iar soţia ministrului, consilier la această firmă, este plătită din bani europeni.

"Nu sunt în această asociaţie. Nu am nicio calitate. Asociaţia are un sediu pe strada Industriei şi până îşi termină sediul au un sediu la mine, dar nu în baza unui contract. Stau acolo temporar. Nu sunt asociat, nu sunt membru", a spus Botiş într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV.

Vezi aici mai multe detalii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite