Ministrul Botiş anunţă că demisionează dacă se dovedeşte că se află într-un conflict de interese

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Realitatea TV susţine că EuroActiv Bistriţa, un ONG condus de sefa de cabinet a ministrului Ioan Botiş, a absorbit fonduri europene, dar şi fonduri de la Guvern. Televiziunea a demonstrat că ONG-ul are sediul chiar în locuinţa ministrului.

Un ONG care a primit fonduri europene are sediul acasă la Ioan Botiş iar soţia ministrului, consilier la această firmă, este plătită din bani europeni, potrivit Realitatea.

"Nu sunt în această asociaţie. Nu am nicio calitate. Asociaţia are un sediu pe strada Industriei şi până îşi termină sediul au un sediu la mine, dar nu în baza unui contract. Stau acolo temporar. Nu sunt asociat, nu sunt membru", a spus Botiş într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV.

După câteva minute, ministrul Muncii a declarat că pe strada Cloşca nr. 3 din Bistriţa sunt sedii închiriate pentru firme, de data aceasta pe baza unor contracte de comodat, locuinţa personală fiind alături.

Asociaţia Parteneriat Euroactiv Bistriţa are la dispoziţie 2,13 milioane de lei (21 de miliarde de lei vechi) din care 1,9 milioane de lei fonduri nerambursabile din partea Uniunii Europene, 187.700 de lei bani de la bugetul naţional (circa 2 miliarde de lei vechi). Contribuţia beneficiarului este de 44.000 de lei.

Asociaţia se ocupă cu: informare privind piaţa muncii, consiliere şi mediere pe piaţa muncii, formare profesională în ocupaţiile de sudor, maşinist, stivuitor şi sprijin pentru ocupare pe piaţa muncii, informează Realitatea.

"Eu personal nu primesc niciun ban. Soţia are statut de consilier acolo pe proiect. Primeşte bani pe acel proiect cu finanţare europeană. Soţia mea nu este beneficiar direct. Este vorba de o asociaţie acare are acest contract. Soţia mea este plătită în calitate de consilier", a declarat Botiş la Realitatea TV.

Ministrul Muncii a spus că nu exclude să demisioneze dacă se va dovedi că există vreo problemă de moralitate: "Dacă este o problemă de moralitate, voi face acest lucru. Dacă va fi considerată o problemă, aceasta va fi soluţia. Lăsaţi-mi timp de gândire şi vă voi da un răspuns".

"Chiar dacă nu este vorba de un conflict de interese, trebuie luată în calcul varianta demisiei, întrucât un astfel de subiect dezbătut în mass-media nu face bine imaginii partidului. Dacă este o problemă de moralitate şi afectează partidul, îmi dau demisia fără discuţii", a declarat Botiş pentru Mediafax.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite