Consilierul lui Videanu câştigă de trei ori mai mult decât el

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerele au început să publice pe site veniturile salariale ale angajaţilor, la cererea premierului Emil Boc.

UPDATE 2: Consilierul ministrului Economiei, Monica Maurer, a încasat în aprilie suma de 22.083 lei, din calitatea de membru al Comitetului Interministerial de Finanţări, Garanţii şi Asigurări de la Eximbank, venitul fiind de trei ori ori mai mare decât salariul brut al ministrului Videanu.

Mai citeşte şi:

Salariu de barosan din primărie care sfidează criza: 5.000 de lei pe lună

Aproape toţi consilierii personali ai ministrului Economiei şi-au suplimentat în aprilie veniturile din calitatea de reprezentanţi ai altor structuri ale insituţiei.

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, are un salariu brut de 7.643 lei.

Cei nouă consilieri personali ai ministrului Economiei au avut în aprilie salarii brute cuprinse între 1.385 lei şi 3.876 lei, însă opt dintre ei au încasat suplimentar sume cuprinse între 47 lei şi 22.083 lei, potrivit datelor publicate vineri de instituţie.

Directorul de Cabinet al lui Videanu, Marian Ţurlea, care are un salariu brut de 3.461 lei, a avut un venit suplimentar în aprilie de 19.750 lei.

Directorul a obţinut venituri din diverse consilii de administraţie, fiind membru în CA de la SC Eon Gaz Romania şi SC Distrigaz Comfort SA,  SC Hidrotehnica, membru în consiliul de supraveghere la SC Petrom OMV  SA şi administrator la SC Romaero SA.

"În conformitate cu deciziile referitoare la diminuarea efectelor crizei economice, adoptate de Guvern, veniturile suplimentare încasate până la sfârşitul anului 2010, din indemnizaţiile reprezentanţilor ministerului în societăţile din domeniul energetic, la care statul deţine, în urma procesului de privatizare, un pachet minoritar de acţiuni, vor fi donate la Fondul de solidaritate", se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei.

În Ministerul Administratiei şi Internelor, un secretar de stat câştigă 11.188 lei. Aproape 200 de persoane din cei 1.412 angajaţi din Ministerul Administraţiei şi Internelor au avut venituri de peste 4.000 de lei.

UPDATE 1: Cel mai bine plătit consilier economic din afara ţării al Ministerului Economiei este cel aflat în misiune la Bagdad, al cărui salariu brut s-a ridicat în luna aprilie la 8.190 dolari, potrivit datelor publicate vineri de minister.

La polul opus se află un secretar economic de rang II de la Bruxelles, cu un salariu brut de 2.310 euro.

Reprezentantul ministerului la Beirut (Liban) are un salariu brut de 6.738 dolari, apropiat de nivelul ministrului consilieru de la Oslo, încadrat cu un salariu brut de 6.265 euro.

Salariile miniştrilor consilieri de la Montreal şi de la Tokyo se ridică la 5.500 dolari, informează Mediafax.

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat în luna februarie că misiunile diplomatice ale României din străinătate au sprijinit insuficient mediul de afaceri până acum şi că fiecare reprezentanţă economică din afara ţării va trebui să devină un "incubator de afaceri".

La Ministerul Agriculturii, cele mai mari venituri le au directorul Direcţiei Fonduri Europene şi Contabilizare Plăţi şi directorul Direcţiei Generale pentru Pescuit-Autoritate de Management pentru POP , adică 7806  de lei lunar, ceea ce înseamnă că cei doi directori câştigă mai mult decât ministrul de resort - 7.643 lei.

De asemenea, Directorul Direcţiei Generale Afaceri Europene şi Relaţii Internaţionale are un venit lunar de 7.268 lei, iar consilierul superior al Direcţiei Generale Afaceri Europene şi Programe cu Finanţare UE are un venit brut de 7.286 lei. Potrivit datelor de pe site-ul ministerului, mulţi dintre cei aproximtaiv 500 de angajaţi ai MADR câştigă peste 7000 de lei. Cei care lucrează cu fonduri europene primesc un spor de 75% din bugetul Uniunii Europene.

Salariul brut de 6.691 lei este câştigat de cei trei secretari de stat din Ministerul Agriculturi. 

Ministerul Dezvoltării şi Turismului are 50 de funcţii şi cel mai mare salariu îi revine ministrului Elena Udrea, care are 7.643 de lei.  Salariul secretarului de stat este de 6.691 lei. 

Cele mai mici venituri din Ministerul de Turism îi aparţin curierului care are 1.213 lei şi secretarului, care câştigă 1.443 lei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite