Mineriada lui Victor Ponta. USL întoarce românii împotriva românilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ziua zero. În jurul vilei Dante s-a pus în aplicare planul unei diversiuni
Ziua zero. În jurul vilei Dante s-a pus în aplicare planul unei diversiuni

Pelerinajul dictat ieri de Guvern la vila Dante, aflată gard în gard cu reşedinţa preşedintelui suspendat, a avut un caracater electoral anti-Băsescu. Drept dovadă că astăzi un grup de manifestanţi care protestau fără nicio autorizaţie în zonă a huiduit-o pe Ioana Băsescu fără ca jandarmii sau ofiţerii SPP să intervină.

Tensiunea în rândul USL atinge cote maxime. După ce ieri premierul Victor Ponta a anunţat, în mod dubios, că uşile de la vila Dante se vor deschide pentru toată lumea chiar în ziua votului, astăzi, la două ore după ce s-au deschis secţiile de vot, au fost trimişi "înaintaşii" în zonă.

Un grup de pensionari care protestau fără nicio autorizaţie au huiduit-o pe fiica cea mare a preşedintelui suspendat, fără ca vreun jandarm să intervină. Pentru că nu aveau autorizaţie de protest, aceştia riscau amenzi între 1.000 şi 10.000 de lei.

Mai mult decât atât, în momentul incidentului, deşi se aflau în zonă, nici jandarmii, nici ofiţerii SPP nu au intervenit pentru a aplana conflictul. Poliţia Capitalei nu a înregistrat nicio plângere în urma scandalului.

"Nu a fost niciun incident. Fiica preşedintelui a trecut de vreo două ori cu maşina prin zonă, cu geamul deschis, şi a fost admonestată de mai mulţi cetăţeni. Nu s-a intervenit şi nici nu s-au dat amenzi pentru că nu s-au dorit busculade sau alte nemulţumiri. Lucrăm şi cu alte structuri şi vă asigurăm că avem în zonă suficiente echipe operative", a declarat purtătorul de cuvânt al Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, Vlad Colceriu.

Care a fost planul diversiunii

Scenariul unor diversiuni s-a construit de ieri, când s-au scurs informaţii potrivit cărora mai mulţi lideri USL vor pregăti astăzi mai multe "mişcări populare". Mai exact, un grup de coordonare al alianţei, dirijat de la centru de Liviu Dragnea, şi-a propus să aducă în Bucureşti mai multe grupuri de "cetăţeni nemulţumiţi".

De mobilizarea populaţiei bucureştene se va ocupa Marian Vanghelie, care mizează în special pe "oameni revoltaţi" din bazinul său electoral - Sectorul 5 (cartierele Rahova şi Ferentari). Citeşte mai multe detalii AICI.

După incidentul din faţa vilei Dante, nimeni nu a fost tras la răspundere, deşi, după lege, niciunul dintre diversioniştii prezenţi la faţa locului nu ar scăpa nepedespiţi.

Potrivit legii 61 din 1991, pentru săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natura sa tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora sau a instituţiilor publice, se pedepseşte cu amendă sau chiar închisoarea de la 3 luni la 2 ani de închisoare.

Deşi are un evident caracter electoral (anti-Băsescu), hotărârea de ieri a Guvernului este motivată printr-un comunicat, astfel: "Din dorinţa de a asigura transparenţa, Regia Autonomă a Patrimoniul şi Protocolului de Stat (RA-APPS), prin intermediul Secretariatului General al Guvernului, a stabilit ca ziua de duminică, 29 iulie 2012, să fie Ziua Porţilor Deschise la Vila Dante, strada Dante Alighieri, intrarea din Bd. Mircea Eliade, cu acces prin strada Ivan Sergheevici Turgheniev".

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite