Guvernul face propagandă, în ziua referendumului, cu Vila Dante. Scenariu şocant: „Ziua Porţilor Deschise” ar putea degenera într-un atac asupra reşedinţei prezidenţiale. Serviciile secrete sunt în alertă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta, Vila Dante şi Traian Băsescu
Victor Ponta, Vila Dante şi Traian Băsescu

Cu o zi înainte de referendum, Guvernul a luat o decizie bizară, hotărând că mâine - duminică, 29 iulie - va fi "Ziua Porţilor Deschise" la Vila Dante, care este administrată de RA-APPS. Vila Dante este cea despre care premierul Victor Ponta susţine, fără dovezi, că ar fi urmat să devină reşedinţa lui Traian Băsescu în 2014, după încheierea mandatului de preşedinte.

UPDATE Dragnea şi Vanghelie pregătesc "revolta populară"

Un grup de coordonare al USL pregăteşte pentru mâine o dublă mobilizare: pe parcursul zilei, la Vila Dante ("Ziua Porţilor Deschise"), iar seara, la anunţarea rezultatelor, o "revoltă spontană" în stradă.

Planul "acţiunilor populare" din ziua referendumului îl are în centru pe Liviu Dragnea, secretarul general al PSD. Acesta şi-a asumat aducerea în Capitală, din mai multe judeţe, a grupurilor de "cetăţeni nemulţumiţi". De mobilizarea populaţiei bucureştene se va ocupa Marian Vanghelie, care mizează în special pe "oameni revoltaţi" din bazinul său electoral - Sectorul 5 (cartierele Rahova şi Ferentari).

"Ziua Porţilor Deschise" la Vila Dante

Deşi are un evident caracter electoral (anti-Băsescu), hotărârea de azi este explicată de Guvernul Ponta, printr-un comunicat, astfel: "Din dorinţa de a asigura transparenţa, Regia Autonomă a Patrimoniul şi Protocolului de Stat (RA-APPS), prin intermediul Secretariatului General al Guvernului, a stabilit ca ziua de duminică, 29 iulie 2012, să fie Ziua Porţilor Deschise la Vila Dante, strada Dante Alighieri, intrarea din Bd. Mircea Eliade, cu acces prin strada Ivan Sergheevici Turgheniev". Vezi aici detalii!

Diversiunea "Vila Dante" a fost lansată miercuri, 25 iulie, când premierul Victor Ponta a luat mai mulţi jurnalişti acreditaţi la Palatul Victoria şi a mers cu ei la Vila Dante a RA-APPS. "În 2010-2011, când salariile şi pensiile erau tăiate, această locuinţă aparţinând Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat, la solicitarea lui Traian Băsescu, a fost pregatită, cu reparaţii de peste un milion de euro din bani publici, pentru a fi ocupată de Băsescu după terminarea mandatului de preşedinte", a spus atunci Victor Ponta, care nu şi-a putut susţine afirmaţiile cu niciun fel de dovadă.

De altfel, echipa de campanie a preşedintelui suspendat Traian Băsescu a precizat, prin intermediul unui comunicat: „Domnul Traian Băsescu, în calitate de preşedinte al României, a locuit şi locuieşte în prezent la Vila Lac 3. Activităţile de renovare şi amenajare a vilelor care sunt propritetate de stat sunt decise de Regia Autonomă - Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS). Traian Băsescu nu a solicitat niciodată efectuarea vreunei lucrări de renovare sau amenajare a Vilei Dante. Informaţiile vehiculate şi girate personal de prim-ministrul României, domnul Victor Ponta, reprezintă o diversiune, iar domnul Traian Băsescu îi solicită acestuia să prezinte public probele care dovedesc că a solicitat lucrări de renovare sau amenajare a Vilei Dante".

Diversiunea "Vila Dante", pornită de la prim-ministrul Victor Ponta, a fost susţinută mediatic de două posturi de televiziune, Antena 3 şi România TV (RTV). De altfel, canalul familiei Voiculescu a şi ocupat miercuri, pentru trei ore de delir televizat, celebra Vilă Dante, aflată gard în gard cu reşedinţa preşedintelui României.

Cât de departe poate merge planul lui Ponta?

La prima vedere, decizia de azi a Guvernului Ponta pare a fi una pur electorală. În ziua referendumului vom asista, probabil, la un pelerinaj bine pus la punct de către USL. "Oameni ai muncii" se vor arăta indignaţi de "luxul" şi "huzurul" "vilei lui Băsescu", care nu e a lui Băsescu. Difuzată insistent de televiziunile de propagandă, noua diversiune ar urma să transmită indignarea la nivel naţional şi, astfel, să determine o participare masivă la vot.

Există însă şi o informaţie teribilă. În zona serviciilor de informaţii este deja stare de alertă, pornită de la un scenariu şocant: pelerinajul de la Vila Dante ar putea degenera într-un atac asupra reşedinţei prezidenţiale - Vila Lac 3 -, aflată gard în gard cu Vila Dante! De aceea, este luată în calcul întărirea dispozitivului care se ocupă de securitatea fizică a lui Traian Băsescu.

O sursă credibilă susţine că staff-ul de campanie al lui Traian Băsescu plănuieşte evacuarea preşedintelui suspendat, de la Vila Lac 3. Acesta ar putea alege pentru ziua de mâine o altă locaţie, evitând astfel ciocnirea cu "revoluţionarii" aduşi în zona reşedinţei prezidenţiale prin "Ziua Porţilor Deschise" de la Vila Dante.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite