FOTO Militarii au ars la Cotroceni imagini cu Băsescu, un chipiu de marinar şi au strigat "Ieşi afară, javră ordinară"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste trei mii de militari în rezervă au protestat luni la Palatul Cotroceni Foto: Mircea Paun
Peste trei mii de militari în rezervă au protestat luni la Palatul Cotroceni Foto: Mircea Paun

Peste trei mii de militari în rezervă au protestat luni la Palatul Cotroceni împotriva măsurilor luate de Guvern în domeniul pensiilor.

ORA 14.48 Militarii în rezervă au aruncat într-o groapă o parte dintre pancartele pe care le-au avut la miting, dându-le foc. În aceeaşi groapă a fost aruncat un ceas pe care era inscripţionat "Oferit de preşedintele Traian Băsescu - Afganistan, 2006". De asemena, ei au ars un chipiu de marinar şi în acest timp au strigat "Arde şobolanul!", "Miroase a păr de javră!" şi "Miroase a şorici!".

ORA 14.00 La această oră lângă Palatul Cotroceni sunt aproximativ 3.000 de militari care continuă să ardă poze ale şefului statului. Se strigă "Ieşi afară, javră ordinară!", potrivit transmisiei Realitatea TV de la faţa locului. Militarii au depus lângă o groapă situată pe terenul viran unde au primit autorizaţie de protest o coroană mortuară dedicată actualului regim.

ORA 13.30 Militarii rezervişti au dat foc mai multor pancarte, bannere şi afişe cu poza preşedintelui Traian Băsescu pe ele. Protestatarii au ars şi mai multe şepci militare, printre care una de marinar.

Vezi cum protestează şi militarii în rezervă din Alba IuliaBistriţa şi Botoşani.

Militarii ard la Cotroceni poze cu Băsescu, sursa: captura foto Antena 3
Militarii ard la Cotroceni poze cu Băsescu, captura Antena 3
Militarii ard la Cotroceni poze cu Băsescu, captura Antena 3
Militarii ard la Cotroceni poze cu Băsescu, captura Antena 3
Militarii ard la Cotroceni poze cu Băsescu, captura Antena 3

(sursa pozelor: capturi de pe Antena 3)

ORA 12.26 Peste o mie de miltari s-au adunat la Palatul Cotroceni şi scandează "Jos Băsescu!", "Să se ducă unde vor, Băsescu, Oprea şi cu gaşca lor!", "Anastase judecată!", "Armata e cu noi", "Moarte trădărilor", "Trăiască armata României". Click aici pentru FOTOGALERIE!

ORA 12.06 La Cluj Napoca, aproape 100 de pensionari din Sistemul de Apărare picheteză sediul Prefecturii. Protestatarii au cu ei o coroană mortuară " ca să atragem atenţia Preşedinţiei, Guvernului şi Curţii Constituţionale că le considerăm instituţii decedate dacă nu se revine la forma iniţială a pensiilor", a spus unul dintre participanţii la miting.

ORA 11.13 Alţi 3.000 de foşti militari sunt aşteptaţi la Cotroceni să li se alăture celor din toată ţara care se află deja acolo.

Protestul organizat chiar de ziua Armatei este unul paşnic. Oamenii poartă veste albastre cu semnele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate în Retragere şi în Rezervă (SCMD), flutură pancarte pe care scrie "Prostia şi hoţia conduc România", "Nu umiliţi Armata", "Armata a servit patria" şi fluieră.

Pe pancarte sunt ironizaţi şi caricaturizaţi Traian Băsescu şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase.

Ziua Armatei la Timişoara: Unii defilează, alţii protestează (GALERIE FOTO)

Se scandează lozinci anti-Băsescu şi anti-Guvern.

Una dintre nemulţumirile oamenilor este prevederea potrivit căreia pensiile militarilor ar urma să fie gestionate de Casa Naţională de Pensii. O altă dorinţă a sindicaliştilor este reînfiinţarea instituţiei senatorului de drept al Armatei, care să apere interesele militarilor în Parlamentul României. În general, foştii militari protestează faţă de situaţia economică a României.

Pichetul va dura până la ora 17.00. Acţiunea se desfăşoară pe Bulevardul Geniului, la 100 de metri stânga faţă de complexul Leul.

Peste trei mii de militari în rezervă au protestat luni la Palatul Cotroceni Foto: Mircea Paun
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite