Mica înţelegere la secretariatul facultăţii. S-au înscris la examenul de admitere fără diplomă de Bac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Când Universitatea privată Apollonia din Iaşi a anunţat că înscrie la facultate şi tineri care nu au luat Bacalaureatul, poziţia Ministerului Educaţiei a fost clară: ori renunţă la această idee, ori universitatea rămâne fără acreditare.

Admitere-capcană la Iaşi: primesc tineri fără Bac

S-ar părea, însă, că o facultate de stat din Bucureşti nu a luat prea în serios mesajul Ministerului. Reporterii TVR 1 au descoperit că Facultatea de Arte Plastice din Bucureşti face înscrieri la admitere şi fără existenţa unei diplome care să ateste promovarea examenului de Bacalaureat, contra taxei de 100 de lei.

Condiţia impusă de facultate este ca cei interesaţi să depună, la înscrierea la examenul de admitere, o adeverinţă care să demonstreze înscrierea la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat. Elevii care dau bacul în sesiunea din toamnă află rezultatele abia în perioada 4-7 septembrie, iar înscrierea la admiterea la Facultatea de Arte Plastice din Bucureşti se se face până pe 2 septembrie.

Încercând să obţină o poziţie oficială din partea facultăţii, reporterilor de la TVR 1 li se explică la secretariat că este vorba de o neînţelegere. "În niciun caz! Noi chiar ne amuzam când am auzit că nu ştiu ce facultate de la Iaşi..."

Că s-au amuzat sau s-au inspirat din ideea conducerii Universităţii de la Iaşi puteţi să vă convingeţi urmărind materialul filmat cu camera ascunsă de TVR 1.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite