Marius Petcu va fi arestat preventiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decizia a venit din partea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Judecătorii au admis astfel, recursul procurorilor DNA la decizia prin care instanţa inferioară stabilise că liderul CNSLR-Frăţia Marius Petcu, acuzat de luare de mită, poate fi cercetat în libertate.

Vezi aici ce bani a încasat Marius Petcu din contracte dubioase derulate în sudul Moldovei

De ce a fost lăsat Petcu în libertate

Marius Petcu, lăsat în libertate pentru că are copii şi studii superioare

Toţi cei trei judecători din complet - Ioana Bogdan, Dorel Matei şi Anca Rotaru - au considerat că se impune arestarea preventivă pentru 29 de zile a liderului CNSLR - Frăţia.

Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie va fi comunicată Curţii de Apel Bucureşti, care va pune în aplicare mandatul şi îl va remite Biroului de Urmăriri din cadrul Poliţie Capitalei. În cazul în care Petcu nu se va prezenta la arest, el va fi dus la Direcţia Cercetări Penale de poliţişti.

Prins în flagrant în timp ce ar fi primit 40.000 de euro de la un om de afaceri, Marius Petcu a fost reţinut, la 24 martie, de către procurorii DNA. Considerat cel mai bogat lider sindical, Petcu a declarat în faţa procurorilor că banii luaţi de la afaceristul Petre Scrieciu reprezentau un împrumut pe care i l-ar fi acordat omului de afaceri în urmă cu două luni.

Liderul sindical mai este acuzat că anul acesta, la 1 februarie, ar fi primit şpagă o vilă de lux în Predeal în valoare de peste 200.000 de euro. În schimb, liderul sindical ar fi atribuit unui om de afaceri lucrările de executare a obiectivului Centrul de educaţie, perfecţionare şi recreere-Snagov.

Marius Petcu este preşedintele CNSLR-Frăţia şi al Federaţiei Sanitas, preşedinte de onoare al Ordinului Asistenţilor Medicali şi al Institutului "Constantin Noica" şi administratorul SC Sind Tour Trading SRL Bucureşti. Liderul sindical este asociat în societăţile Renamed Medical Service II SRL, Renamed Nefrodial SRL, Renamed Dialcare şi Renamed Nefrodiamed, toate cu sediul în Craiova, potrivit declaraţiei sale de interese.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite