Magistraţii Gabriela şi Corneliu Bîrsan îi ameninţă pe membrii CSM cu procese şi plângeri penale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriela Bîrsan
Gabriela Bîrsan

Judecătoarea Gabriela Bîrsan, preşedintele Secţiei de Contencios Administrativ al Curţii Supeme de Justiţie şi soţul acesteia, Corneliu Bîrsan, judecătorul României la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO)au contestat la Consiliul Superior al Magistraturii avizul de emitere al mandatului de percheziţie. Motivul contestaţiei, soţii/soţiile magistraţilor de la CEDO se bucură de privilegii şi imunităţi acodate, conform dr

Motivul contestaţiei, soţii/soţiile magistraţilor de la CEDO se bucură de privilegii şi imunităţi acodate, conform dreptului internaţional, trimişilor diplomatici.

Corneliu Bîrsan: „Îmi rezerv dreptul de a introduce acţiunea în contencios administrativ”

„În cazul în care prezenta plângere administrativă prealabilă nu va fi rezolvată favorabil şi în termen legal, îmi rezerv dreptul de a introduce acţiunea în contencios administrativ, atât împotriva Consiliului Superior al Magistraturii, cât şi a  persoanelor vinovate, solicitând anularea actului legal, precum şi obligarea solidară la despăgubiri. Îmi rezerv deasemenea dreptul de a formula plângere penală”, arată Corneliu Bîrsan în plîngerea depusă, prin avocat, la Plenul CSM.


Cererea lui Corneliu Bîrsan poate fi citită pe site-ul CSM.

CSM: „Aspectele exced atribuţiilor noastre”

Specialiştii CSM au arătat că imunitatea la care face referire judeăctorul CEDO, Corneliu Bîrsan este distinctă de protecţia magistratului aşa cum este reglementată de Legea privind statutul magistraţilor. Asfel, aceste aspecte exced atribuţiilor CSM.


Punctul de vedere al CSM poate fi citit pe site-ul instituţiei.


Gabriel Bîrsan: „Îmi rezerv desemenea dreptul de a formula plângere penală”

„În cazul în care prezenta contestaţie nu va fi soluţionată favorabil şi în termen legal, îmi rezerv dreptul la recurs, precum şi la despăgubiri solicitate în solidar de la CSM şi de la persoanele vinovate. Îmi rezerv desemenea dreptul de a formula plângere penală cu constituire de parte civilă”, arată gabriela Bîrsan în plîngerea depusă, prin avocat, la Secţia de Judecători ai CSM.


Cererea Gabrielei Bîrsan şi Punctul de vedere al CSM pot fi citite pe site-ul Consiliului

Acuzaţii de corupţie

Judecătoarele Gabriela Bîrsan şi colega sa de complet Iuliana Puşoiu sunt acuzate de DNA că ar fi primit, de la un om de afaceri, bijuterii, excursii exotice i alte cadouri scumpe, în schimbul soluţionării favorabile a unor procese de pe rolul instanţei supreme.

Mai multe detalii despre ancheta DNA în acest dosar

Şefă la instanţa supremă, atenţionată că-i interceptată

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite