Magistrații nu l-au achitat pe Bivolaru. Dosarul MISA se rejudecă pe 24 mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gregorian Bivolaru a obţinut azil politic în Suedia
Gregorian Bivolaru a obţinut azil politic în Suedia

Liderul grupării MISA, Gregorian Bivolaru, nu a fost achitat de către judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție. Magistrații vor rejudeca dosarul MISA pe 24 mai.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amânat până astăzi pronunţarea în dosarul în care Bivolaru a fost deja achitat de două instanţe.

Liderul grupării este acuzat de trafic de persoane şi alte şapte infracţiuni. Dosarul său se află pe masa magistraților de șapte ani. Între timp, dosarul lui a trecut prin patru instanțe. Două dintre ele l-au achitat pe Bivolaru.

În prezent, Gregorian Bivolaru se află în Suedia, acolo unde a primit azil politic.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) vor readministra după caz, parţial sau integral, probele din acest dosar, urmând să ia, la final, o decizie definitivă.

Tribunalul Sibiu şi apoi Curtea de Apel Alba Iulia au decis achitarea liderului Mişcării de Integrare Spirituală în Absolut (MISA), pentru o parte din infracţiunile pentru care a fost judecat, respectiv perversiune sexuală în formă continuată, două infracţiuni de act sexual cu un minor în formă continuată şi două infracţiuni de trafic de minori. Decizia Curţii de Apel a fost contestată la ÎCCJ.

Instanţele au dispus, totodată, încetarea procesului penal pentru alte infracţiuni, respectiv corupţie sexuală, act sexual cu un minor, ambele în formă continuată, şi trecerea frauduloasă a frontierei României, "ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale".

Citește și:

Curtea de Apel Alba Iulia l-a achitat pe liderului MISA, Gregorian Bivolaru

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite