Mădălina a luat Furadan de la Berta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cântăreaţa a rugat-o pe Berta Slav să-i facă rost de insecticid, oferindu-i acesteia chiar şi numărul de telefon de la care putea să procure substanţa. Cu o zi şi jumătate înainte să moară, artista s-a deplasat  până la Administraţia Financiară Ilfov, din Capitală, să ridice flaconul de Furadan.

Adriana Berta Slav (36 de ani), admiratoarea care i-a procurat substanţa mortală Mădălinei Manole, şi-a luat concediu chiar a doua zi după ce cântăreaţa s-a sinucis. Tânăra este inspector la Administraţia Financiară din Ilfov, iar colegele ei spun că era prietenă cu artista de mai mulţi ani.

Potrivit unor surse judiciare, Mădălina Manole i-a cerut Bertei de mai multe ori să-i facă rost de acest insecticid motivând că are nevoie pentru culturile socrilor, la Botoşani. Chiar Mădălina i-a dat prietenei sale numărul de telefon la care putea să comande produsul. Berta Slav l-a procurat de pe internet ulterior.

Flaconul de Furadan a fost trimis de la Timişoara, iar la 12 iulie Mădălina Manole s-a dus la Administraţia Financiară din Ilfov, unde lucrează Berta Slav, şi a luat substanţa toxică. Potrivit aceloraşi surse, după ce artista a ajuns acasă a pus substanţa într-un recipient pe care a scris „Pesticid". După nici 48 de ore, cântăreaţa s-a sinucis, ingerând substanţa otrăvitoare.

„Nu pare devastată"

Vecinii Bertei Slav spun că ea şi Mădălina Manole erau apropiate încă de acum 20 de ani.

„Încă de când era adolescentă, Berta mergea cu Mădălina la concerte. Am văzut-o de mai multe ori şi la televizor, când stătea alături de Mădălina", îşi aminteşte una dintre cunoştinţele femeii. Aceasta a mai spus că Berta locuieşte împreună cu părinţii ei şi cu două bunici imobilizate la pat.

Totodată, vecinii n-au sesizat nimic ciudat în comportamentul femeii după moartea Mădălinei Manole şi nu li s-a părut că ar fi devastată. Berta Slav ar fi plecat de acasă în urmă cu două zile. Aceasta nu a putut fi contactată până la închiderea ediţiei.

Fără alcool în sânge

Mădălina Manole avea o plagă „plesnită" la cap (produsă cel mai probabil prin cădere) care sângerase mult, iar analiza toxicologică nu a relevat prezenţa alcoolului în sânge, a relatat Mediafax.

„Pielea capului este intens vascularizată şi de aceea o lovitură de acest tip a putut provoca o sângerare mai abundentă", au spus sursele citate. Potrivit aceloraşi surse, la analiza toxicologică, anchetatorii au constatat lipsa alcoolului din sânge. \

Prietene de 20 de ani

Berta Slav are 36 de ani şi lucrează de peste zece ani la Administraţia Financiară din Ilfov. Potrivit unor surse, ea era prietenă cu Mădălina Manole de acum 20 de ani, timp în care a mers la majoritatea concertelor susţinute de „fata cu părul de foc".

A băut mult ca să nu dea greş

Medicii legişti sunt de părere că un mililitru de pesticid Furadan ar fi fost suficient să provoace decesul şi că Mădălina Manole a înghiţit 400 de mililitri pentru a se asigura că nu dă greş.

„Soluţia este una foarte toxică şi n-ar fi trebuit mai mult de un mililitru pentru a-i provoca decesul. Se poate să fi băut şi 400 de mililitri, chiar dacă e urât mirositoare, dar mi-e greu să cred acest lucru. O persoană bea mai greu aproape jumătate de litru de lichid dintr-o singură înghiţitură", spune Diana Bulgaru, medic legist. ; Alina Gavrilă

„Metoda Mădălina Manole"

15 bolnavi aflaţi în evidenţa Spitalului de Psihiatrie „Socola" din Iaşi le-au spus medicilor şi familiilor, în ultima săptămână, că se vor sinucide de ziua lor, aşa cum a făcut Mădălina Manole. „Avem un număr tot mai mare de pacienţi cu ideaţie suicidară, care afirmă că vor comite gestul suicidar cu ocazia zilei lor de naştere, urmând astfel modelul Mădălinei.

„Ridicăm un semnal de alarmă pentru familiile celor cu astfel de tendinţe pentru a monitoriza atent pacienţii atunci când nu se află în perioada de internare", a precizat Scripcaru. ; Vasilica Costîn

image

CITEŞTE ŞI: O NOUĂ SINUCIDERE MARCA MĂDĂLINA MANOLE ÎN IALOMIŢA:

„Şerban a fost un bădăran"

Mădălina Manole şi Şerban Georgescu Foto: Revista „Vip“



Mama artistei se aşază pe un scaun în mijlocul sufrageriei, se uită cu durere la fotografiile Mădălinei şi izbucneşte în lacrimi. Povesteşte fără oprire despre relaţia pe care fiica ei a avut-o cu Şerban Georgescu. „Avea vreo 19 ani când un tip din Cenaclul Flacăra i-a făcut cunoştinţă cu Şerban.

După vreo opt ani de relaţie au hotărât să se căsătorească. A respectat‑o şi a iubit-o până la un moment dat, pentru că el voia mai mult să facă bani după urma ei. O umilea, o punea în situaţii penibile, chiar şi când ieşeau în lume.

Spre exemplu, îi lua mâncarea din faţă şi îi spunea că ea e doar un copil. A fost un bădăran care i-a mâncat sufletul. Prietenii îi spuneau că nu mai e de trăit cu el, dar ea nici nu voia să audă. Le spunea că e omul sufletului ei şi că va trăi cu el până la moarte", povesteşte Eugenia Manole.

Regretele mamei

Fosta soacră era la fel: „Mama lui Şerban a fost mereu împotriva fetiţei mele. Nu a dorit-o. Ea voia să aibă ca noră o doctoriţă, ca ea, sau o ingineră", continuă femeia. În 2002, „fata cu părul de foc" a decis să divorţeze.

„Mădălina îi tot spunea: «Şerban, se va umple paharul şi nu am să mai pot rezista», ceea ce s-a şi întâmplat. Trebuia să stea la Aeroportul Otopeni, acolo unde era angajată", oftează mama cântăreţei. „Dacă ar fi vrut să se omoare, atunci ar fi avut toate motivele. Îl pierduse pe omul sufletului ei, copil nu avea. Tocmai de aceea nu cred în sinuciderea ei", plânge femeia îndoliată.

„Mă voi ridica şi voi arăta cu degetul"


Petru Mircea (foto) a avut, ieri-seară, prima apariţie publică după moartea soţiei sale, Mădălina Manole, la Pro TV. Deşi interviul a durat aproape o oră, Petru Mircea n-a reuşit să lămurească mai multe aspecte legate de dispariţia soţiei sale, inclusiv dacă Mădălina Manole a primit sau nu ajutorul specializat de care avea nevoie după prima tentativă de sinucidere.

Acesta a mărturisit că artista suferea de „nişte stări care apăreau la mijlocul săptămânii". „Îşi revenea de fiecare dată, cam la trei zile se stingea toată starea şi era acelaşi suflet cald. Spunea că vede toată dragostea cu care este înconjurată, dar că pentru a ne fi nouă mai bine trebuie să ne vegheze din altă parte", a povestit soţul Mădălinei Manole.

Acesta a răspuns unei acuzaţii a tatălui artistei potrivit căruia Petru i-ar fi adus Mădălinei vraci care să o vindece, explicând vag că artista avea duhovnicul ei şi că nu voia să meargă la medic. „Nu delira, gândea limpede", a adăugat Petru Mircea.

„Nu sunt în război cu nimeni. Despre trauma asta vom discuta la momentul potrivit. Sunt multe guri care vorbesc prostii şi va veni vremea când mă voi ridica şi voi arăta cu degetul", a repetat insistent Petru Mircea, către sfârşitul interviului.

image
image

Mai citiţi şi Prof. Sorin Danciu relansează, în august, cartea „Mă cheamă Mădălina“

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite