Călăraşi: Prof. Sorin Danciu relansează, în august, cartea „Mă cheamă Mădălina“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biografia Mădălinei Manole va fi reeditată, la sfârşitul lunii august 2010, de către prof. Sorin Danciu care va crea şi o secţiune cu numele artistei în cadrul Festivalului„Flori de mai“.

Slobozia: Încă o sinucidere marca Mădălina Manole

Singura carte scrisă pentru Mădălina Manole poartă semnătura călărăşeanului Sorin Danciu, care, răvăşit de pierderea prietenei sale, a decis să reediteze lucrarea publicată în anul 2004. „Mi s-a părut firesc să fac acest gest, mai ales că dispariţia sa a bulversat o ţară întreagă, dovedind, într-adevăr , că oamenii au iubit-o“, a declarat prof. Sorin Danciu. Mai mult decât atât, actualul şef al Direcţiei de Cultură şi Patrimoniu Călăraşi a mărturisit că, de anul viitor, în cadrul festivalului „Flori de mai“ va fi creată o secţiune cu numele „fetei cu părul de foc“.

Astfel, din 2011, pe lângă secţiunea în memoria regretatului compozitor şi fot soţ al Mădălinei, Şerban Georgescu, va mai exista una. „Amândoi au fost prietenii mei dragi. Şerban a fost preşedintele juriului mulţi ani, iar după dispariţia sa, am creat premiul Şerban Georgescu. Acelaşi lucru m-am gândit să-l fac şi pentru Mădălina“, a mai spus prof. Danciu. Aceasta a adăugat că premiul va fi acordat tinerelor talente din muzica uşoară românească din fondurile care se vor colecta la reeditarea cărţii.

Trei capitole noi

„Până la sfârşitul lunii august 2010 sper ca lucrarea să fie pe piaţă. Am adăugat deja capitolele finale: „Şapte ani grei“, „Ultima zi“ şi „Prea multe semne de întrebare“, iar lansarea va fi cu siguranţă la Călăraşi. Am avut nişte propuneri pentru a lansa cartea şi la Bucureşti, însă, deocamdată, nu vă pot spune nimic sigur“, a precizat şeful Direcţiei de Cultură şi Patrimoniu Călăraşi. Prof. Danciu a mai spus că ultimele trei capitole adăugate la biografia Mădălinei au fost scrise zilele trecute şi fac referire la destinul tragic al artistei, dar şi la perioada cuprinsă între 2003-2010, anii de după despărţirea de Şerban Georgescu.

Prietenie de 17 ani

În anul 2004, prof. Danciu a lansat în trei oraşe: Călăraşi, Bucureşti şi Vălenii de Munte, locul de naştere al artistei, cartea pe care a scris-o despre Mădălina Manole. Mai mult decât atât, în 1996, acesta a organizat, la Călăraşi, şi lansarea albumului „Fata cu părul de foc“, eveniment care a blocat circulaţia pe stăzile din oraş. „Era atât de iubită de public încât oamenii se calcau în picioare ca s-o vadă“.  Î

n cartea despre viaţa Mădălinei, prof. Danciu spune că a urmărit două direcţii de lucru: cariera ei spectaculoasă şi cât de important este un compozitor în viaţa artistului. Prieten din 1993 cu artista şi fostul său soţ, Şerban Georgescu, prof. Danciu mărturiseşte că a ales să scrie această carte, impresionat de faptul că ea „a pornit foarte devreme în această cariera şi a evoluat într-un ritm trepidant, declanşând energii nebănuite şi capacitând milioane de oameni, într-un iureş de nestăvilit, a cărui consecinţă a reprezentat-o, întotdeauna, şlagărul“.

O singură zi

Prof. Sorin Danciu a recunoscut că s-a documentat într-o singură zi pentru scrierea acestei cărţi.„Discuţia a fost amicală, într-o după-amiază de vineri şi s-a purtat în două locaţii. La Podul 4, de unde, însă, pentru că era prea multă gălăgie, am ales să plecăm şi am invitat-o acasă la familia mea, pentru a nu fi deranjaţi. Conversaţia a fost una destinsă şi absolut normală. Exact ca între doi prieteni, care se cunoşteau de mult timp şi ajunseseră să-şi împărtăşească diverse taine“, a mai adăugat prof. Danciu.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite