MAE: Românii din Ungaria vor sărbători Ziua Naţională la hotelul "Le Meridien"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Le Meridien e un hotel faimos în capitala Ungariei
Le Meridien e un hotel faimos în capitala Ungariei

Comunitatea românilor din Ungaria va sărbători 1 Decembrie la un hotel din Budapesta, locaţie care "nu diminuează cu nimic prestigiul Zilei Naţionale a României", a anunţat MAE.

Ministerul de Externe susţine că "Le Meridien" este unul dintre cele mai prestigioase hoteluri din Capitala Ungariei, unde se organizează frecvent evenimente ale corpului diplomatic, cum ar fi recepţia organizată la mijlocul lunii noiembrie de Regatul Belgiei, ţară care deţine Preşedinţia Consiliului UE în această perioadă.

"Alegerea acestei locaţii nu diminuează cu nimic prestigiul de care se bucură aniversarea Zilei Naţionale a României şi este în măsură să asigure toate detaliile necesare pentru desfăşurarea, în bune condiţii, a recepţiei", a spus MAE, potrivit Mediafax.

Ambasadorul Ungariei la Bucureşti, Oskar Fuzes, a explicat la 23 noiembrie refuzul maghiarilor privind sărbătorirea Zilei României în Teatrul Naţional din Budapesta, spunând că nu era "cel mai potrivit loc de sărbătorire a pierderii Transilvaniei din partea Ungariei".

Ungaria a fost în mijlocul unui scandal după ce Directorul Teatrului Naţional din Ungaria, Robert Alfoldi, a fost criticat pentru că a închiriat sala mare a instituţiei de Ziua României.

Scandal în Ungaria: 1 decembrie, sărbătorit de români la Teatrul Naţional din Budapesta

Ziua României jigneşte sensibilitatea ungurilor

MAE constată "cu regret" dar spune că e un incident "izolat" anulara angajamentului pentru Ziua Naţională a României.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite