Liderii PSD şi ai PNL susţin că Băsescu trebuie să demisioneze dacă îşi asumă răspunderea pentru întârzierea aderării la Schengen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ponta si antonescu
ponta si antonescu

Preşedintele PNL, Crin Antonescu şi preşedintele PSD, Victor Ponta au susţinut, miercuri, că şeful statului, Traian Băsescu, trebuie să demisioneze din funcţie dacă îşi asumă într-adevăr răspunderea politică pentru întârzierea aderării României la Spaţiul Schengen.

"Să demisioneze, dacă îşi asumă cu adevărat ceva. Cred că este o declaraţie corectă, în sensul că răspunderea, în principal, îi aparţine domniei sale. Este conducătorul oficial şi constituţional al politicii externe româneşti", a comentat Antonescu, potrivit Mediafax.

Aceeaşi opinie a fost împărtăşită şi de preşedintele PSD, Victor Ponta, care a spus că dacă preşedintele Traian Băsescu şi-ar fi asumat într-adevăr responsabilitatea pentru întârzierea aderării la spaţiul Schengen ar fi trebuit să demisioneze.

Întrebat dacă apreciază că şi PSD are o responsabilitate în eşecul aderării la spaţiul Schengen, Ponta a răspuns: "Da, pentru că nu trebuia să câştige Traian Băsescu alegerile. Câştigându-le şi având un guvern incompetent şi corupt, întârzierea intrării noastre în Schengen este rezultatul corupţiei şi incompetenţei Guvernul Boc".

Preşedintele PSD a susţinut că declaraţia lui Traian Băsescu de asumare a responsabilităţii, fără însă să îşi dea şi demisia, reprezintă "o vorbă goală". "Asumarea responsabilităţii într-o ţară europeană înseamnă că demisionez eu sau ministrul sau primul-ministru vinovat de acest lucru", a declarat Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la CSM, că îşi asumă responsabilitatea politică a întârzierii accesului României în Spaţiul Schegen, în calitate de şef al statului.

Citiţi şi:

Băsescu: Îmi asum responsabilitatea pentru întârzierea accesului României în spaţiul Schengen

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite