Judecătoarea Iuliana Puşoiu cercetată pentru şpagă vrea pensie specială de magistrat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sala pasilor pierduti, Curtea de Apel Bucuresti
Sala pasilor pierduti, Curtea de Apel Bucuresti

Judecătoarea Iuliana Puşoiu cercetată pentru trafic de influenţă în dosarul „Mită la Curtea Supremă de Justiţie” şi-a depus cererea de pensionare din magistratură. Cererea a fost depusă la data de 10 octombrie 2011 şi va fi discutată astăzi de Plenul CSM.

UPDATE ora 16.00 Consiliul Superior al Magistraturii au decis cu majoritate de voturi pensionarea magistratului Iuliana Pusoiu. Consiliul a constatat că judecătoarea are o vechime de 32 de ani.

Ultimul cuvânt îl va avea Preşedintele României care emite mandatul prezidenţşial de eliberarea prin funcţie, prin pensionare. În cazul de corupţie în care a fost implicată judecătoarea Georgeta Buliga, Traian Băsescu a amânat semnarea decretului aproape un an de zile. După condamnarea definitivă a Georgetei Buliga, la patru ani şi şase luni de închisoare, CSM a propus Administraţiei Prezidenţiale eliberarea din funcţie ca urmare a excluderii din magistratură.

În perioada 7-23 octombrie 2011, imediat după ce DNA a început ancheta, Iuliana Puşoiu a fost în concediu fără plată. Începând cu data de 24 octombrie 2011, judecătoarea a solicitat încetarea concediului de plată, fiind planinficată în şedinţa de judecată din data de 27 octombrie 2011. Puşoiu cere pensionarea potrivit unei prevederi legislative, potrivit căreia magistraţii se pot pensiona la cerere înainte de împlinirea vărstei de 60 de ani, dacă au o vechime d ecle puţin 25 de ani vechime în funcţia de magistrat.

Excursii şi bijuterii

Conform unor surse apropiate anchetei, Puşoiu ar fi primit de la omul de afaceri Gabriel Chiriac un colier în valoare de aproximativ 150 de euro, dar şi o excursie în Malaezia, de Paşte, în perioada 20-27 aprilie 2011.

Lăcomia penală a unor magistraţi bogaţi

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, a decis la data de 25 octombrie cu majoritate de voturi, însuşirea propunerii formulate de preşedintele CSM,Horaţius Dumbravă, privind modificarea Legii 303/2004 în sensul ca magistraţii condamnaţi definitiv pentru fapte de corupţie săvârşite cu intenţie, precum şi magistraţii sancţionaţi irevocabil cu excluderea din magistratură să nu mai beneficieze de pensia de serviciu stabilită de lege.

CSM doreşte ca pensia de serviciu, încasată până la condamnarea definitivă sau rămânerea irevocabilă a sancţiunii disciplinare de excludere din magistratură, să fie recuperată.

Preşedintele CSM:„Magistraţii condamnaţi pentru corupţie, fără pensie specială”

Magistraţii condamnaţi pentru corupţie trebuie să returneze pensia încasată
Pensionarea, o modă


Peste 30 de magistraţi şi-au dat demisia din magistratură sau s-au pensionat imediat după începerea cercetării penale sau disciplinare împotriva lor. De altfel, doi magistraţi care se află acum în arest beneficiază de pensii de peste 10.000 de lei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite