Războiul declaraţiilor. Ioan Niculae: "Îmi mut afacerile în Bulgaria". Traian Băsescu: "Nu ţi-e ruşine?"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Măsurile fiscale anunţate de Guvern în 2010, l-au făcut pe Ioan Niculae să facă declaraţii belicoase la adresa statului. Preşedintele Traian Băsescu l-a apostrofat pe Niculae :  "Nu ţi-e ruşine?"

40 de persoane din conducerile Romgaz şi ANRE, cercetate penal pentru subminarea economiei

"Nu mă surprind măsurile luate aproape zilnic de Guvern. Vreau să-mi mut din septembrie sediul social al companiei Interagro în Bulgaria. Până atunci toată legislaţia va fi tradusă în bulgară şi vom cauta un sediu. Prefer să dau 10% cota unica şi stă plătesc impozitele statului bulgar şi aici să dau doar impozitul pe teren şi clădiri. M-am saturat de măsurile luate de Guvern, dar şi de agresiunea fantastică a serviciilor secrete împotriva oamenilor de afaceri. Nu mai vreau să fiu ascultat la orice oră din zi şi din noapte doar pentru ca sunt antreprenor român", a declarat Ioan Niculae, proprietarul Interagro, companie aflata în top 3 cele mai mari companii cu capital privat romanesc în funcţie de cifra de afaceri.

Citeşte şi:
Ioan Niculae: "Nu am comis nicio ilegalitate"

Amurco a înflorit pe timp de criză. Ioan Nicolae pasează fosfogipsul Primăriei Bacău

La câteva luni după declaraţia lui Niculae, preşedintele Traian Băsescu îl confunda pe omul de afaceri cu Ion Niculae, om de afaceri de la Braşov şi îl întreba dacă nu îi e ruşine.

În cadrul unei emisiunii de la TVR, preşedintele Traian Basescu i-a reproşat miliardarului Ioan Niculae că vrea să-şi mute afacerile în Bulgaria, după ce a primit ani la rand gaze mai ieftine decat toata populatia.

"Am văzut un domn zilele trecute. El se numeşte Niculae, un domn de pe la Braşov, miliardarul, care spunea că el se mută în Bulgaria, că sunt impozitele mai mici, ca e 10% cota unica. Trebuie sa ai un tupeu extraordinar sa faci astfel de afirmatii. Bine, domnule Niculae, dar de câţi ani primeşti gaze la preţ mai mic, nu ţi-e ruşine? Te duci cu tot cu gaze ieftine în Bulgaria? Acolo o să plăteşti 380 de dolari pe metrul cub", a spus Băsescu.

Ioan Nicolae se situează pe locul 3 în rândul oamenilor de afaceri din România în Topul Forbes de anul trecut, cu o avere estimată la 900 milioane-1 miliard de euro. În Top 300 Capital, omul de afaceri ocupă locul 2 , cu o avere estimată la 1,6 miliarde de euro.

Referitor la modul cum şi-a făcut averea, Ioan Niculae declara în documentarul "Kapitalism-reţeta noastră secretă, realizat de Alexandru Solomon în 2009, că după Revoluţie a speculat cunoştinţele dobândite îniante de 1989, când a lucrat în comerţul exterior al României.

FORBES: Cine este Ioan Niculae

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite