VIDEO Incendiu de proporţii la Complexul Comercial "Dragonul Roşu" din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un incendiu de proporţii a izbucnit în noaptea de marţi spre miercuri la Complexul Comercial "Dragonul Roşu" din Capitală.

UPDATE 13.31 Citeşte un reportaj de la incendiul din Complexul Dragonul Roşu

UPDATE 10.25 Doi pompieri se află la secţia de Terapie Intesivă a Spitalului de Urgenţă Floreasca, unul dintre ei având arsuri pe 50 % din suprafaţa corpului. "Cei doi pompieri sunt acum în afara oricărui pericol", a declarat pentru Adevărul de Seară purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Floreasca, dr. Bogdan Opriţa.
UPDATE 10.00
Incendiul a fost izolat. Peste 200 de pompieri de la Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti şi Ilfov. Până acum a aras o suprafaţă de aproximativ 5.000 de metri pătraţi. Potrivit administratorilor clădirii, pagubele sunt de peste 10 milioane de euro. Complexul comercial era însă asigurat. Pe lângă aceste pagube, comercianţii care aveau standuri reclamă pagube de zeci de milioane de euro, susţinând că marfa pe care o aveau era foarte scumpă.

Reprezentanţii ISU spun că, deşi incendiul a fost izolat, până la stingerea completă vor mai avea de muncă aproximativ 3-4 ore, după care va porni o anchetă care urmează să stabilească cauzele. Până în acest moment, pistele pe care merg pompierii sunt fie un scurtcircuit, fie o perdea care ar fi luat foc între standuri.

UPDATE 09.59 Tânărul care şi-a pierdut viaţa era sergent major la Unitatea de Pompieri din Dămăroaia.
UPDATE 09.52 Aproximativ 100 de jandarmi asigura ordinea în zonă. "S-au adunat aproximativ 1.000 de oameni, curioşi şi comercianţi. Pentru a facilita intervenţia pompierilor am detaşat 100 de jandarmi în zonă. Este un număr destul de mare. Până în acest moment nu s-au raportat incidente", a declarat Marius Militaru, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei.



FOTO: Fumul s-a văzut din aproape toată Capitala

image

UPDATE 09.21 Un pompier în vârstă de 24 de ani, de la Brigada A V-a de Pompieri din Dămăroaia a murit în incendiu, după ce un zid s-a prăbuşit peste el, iar alţi patru au fost intoxicaţi. Este primul pompier care îşi pierde viaţa într-o intervenţie, în ultimii 10 ani.

UPDATE 08.43 Incendiul nu a fost încă stins. Peste 200 de pompieri sunt la faţa locului. Ard halele 6, 7 şi 8.

UPDATE 07.02 Până acum au ars patru complexuri şi focul se extinde.

UPDATE 06.40 "Au ars toate Dragoanele, ne-au nenorocit, sunt foarte multe standuri, mii de standuri, nici nu puteţi să vă imaginaţi la cât se ridică pagubele. Nu au avut pompierii apă, de aceea s-a extins focul", a spus plângând o comerciantă din Complex.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti, maşinile au ajuns la faţa locului la 04.30, moment la care deja magazinele ardeau la al doilea nivel.

Anca Onofrei, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti, a spus că peste 1000 de metri pătraţi de depozite cu marfă ard în acest moment. "Este un incendiu extrem de violent, acolo sunt materiale extrem de inflamabile. S-au solicitat imediat forţe suplimentare datorită mărimii complexului. Maşinile noastre sunt pline cu apă şi spumă, avem acolo avem 25 de maşini. Sunt hidranţi în zonă dar nu au presiune suficientă", a adăugat Onofrei.

Depozitul are o suprafaţă totală de aproximativ 3.000 de metri pătraţi, a mai precizat Onofrei.

În timpul intervenţiei, doi pompieri au fost intoxicaţi, în prezent ei aflându-se în afara oricărui pericol.

CITEŞTE ŞI: Incendiu la o fabrică a ContiTech: angajaţi evacuaţi, pagube de 40.000 lei şi schimbul III trimis acasă

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite