Igaş: Se pare că în Mina Uricani condiţiile nu erau chiar rele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de Interne, Traian Igaş, a declarat sâmbătă seara că în Mina Uricani, unde cinci persoane au decedat ca urmare a unei explozii,  condiţiile nu erau "chiar rele", existând "dotări".

Ministrul de Interne, Traian Igaş, cel al Economiei, Ion Ariton, şi cel al Muncii, Ioan Botiş, au ajuns sâmbătă seara la Mina Uricani, după ce cinci persoane au decedat în urma unei explozii produse într-o galerie.

Ministrul Traian Igaş a afirmat, pentru Realitatea TV, că din dicuţiile cu cei respeonsabili se pare că în mină condiţiile nu erau "chiar rele", existând "dotări". "Din păcate se întâmplă şi evenimente nefericite", a adăugat Igaş.

El a ţinut să transmită condoleanţe familiilor electricienilor morţi, precizând că "este regretabil" ce s-a întâmplat la Uricani.

Ministrul a spus că se asigurase, înainte de aflarea deznodământului, că toate efectivele MAI din zonă erau mobilizate. "Eram pregătiţi pentru situaţii mai bune, dar nu s-a mai putut face nimic", a adăugat el.

Primarul din Uricani, Dănuţ Buhăescu, a declarat, sâmbătă seară, că familiile celor cinci persoane date dispărute în mină au fost anunţate "despre ce e mai rău", precizând că "se pare că, nimeni nu a mai supravieţuit". Potrivit acestuia, trupurile celor cinci victime din subteran sunt dezmembrate şi trebuie "împachetate".

Angajaţii minei, patru electricieni şi un inginer, aveau vârste cuprinse între 36 de ani şi 41 de ani. În cursul nopţii, cele cinci persoane decedate au fost transportate la Morga Spitalului de Urgenţă din Petroşani. Vezi aici detalii.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite