Judecătoarea şpăgară se pensionează din arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Georgeta Buliga a fost arestată la 29 noiembrie
Georgeta Buliga a fost arestată la 29 noiembrie

Judecătoarei Georgeta Buliga, de la Curtea de Apel Iaşi, arestată pentru fapte de corupţie, a solicitat, din arest, Consiliului Superior al Magistraturii să fie pensionată. CSM a luat, ieri, act de cererea magistratului.

Georgeta Buliga, judecător la Curtea de Apel Iaşi - Secţia civilă, a fost arestată preventiv, la 29 noiembrie, şi este cercetată pentru trafic de influenţă şi luare de mită. Conform DNA, judecătorul i-a solicitat  8.000 de euro lui Liviu Popescu, care avea de soluţionat un proces de partaj la Curtea de Apel Iaşi.

Citiţi şi:

Judecătoarea Buliga rămâne după gratii

Astfel, Buliga i-ar fi solicitat petentului, în perioada februarie-martie 2010, 4.000 de euro, avans care ar fi convins-o să intermedieze o rezoluţie favorabilă în instanţă. Judecătoarea i-ar fi lăsat de înţeles lui Popescu că urmează să folosească banii pentru a mitui alte două colege de la Curtea de Apel. 

„La 26 noiembrie 2010, Liviu Popescu a remis inculpatei suma de 1.000 de euro pentru colega sa de complet, acceptând pentru sine ( n.r. - Buliga) suma de 3.000 de euro pentru «ajutorul» dat în obţinerea hotărârii. A doua zi, judecătorul Buliga Georgeta a primit suma de 3.000 euro, ocazie cu care procurorii anticorupţie au procedat la constatarea infracţiunii flagrante", au precizat procurorii anticorupţie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite