Hoţul maşinii lui Hrebenciuc Jr.: 18 ani de închisoare!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decizia este fără precedent pentru o astfel de infracţiune. Autorul furtului este judecat şi pentru dispariţia maşinii lui Gigi Becali. Trei membri ai clanului condus de Sandu Geamănu au primit pedepse grele în dosarul furtului maşinii lui Andrei Hrebenciuc, fiul deputatului PSD Viorel Hrebenciuc. 

Cei trei fac parte din aceeaşi grupare care a furat Mercedesul finanţatorului echipei Steaua,Gigi Becali. Ştefan Mărgean, zis „Fănoiu", (22 de ani) a fost condamnat la 18 ani de închisoare cu executare, Paul Sorin Mihalache (23 de ani) are de executat zece ani şi trei luni de detenţie, iar Marian Coman (21 de ani) a primit o pedeapsă de patru ani.

Mai citeşte şi:

Hoţii, invitaţi la maşini de fiţe

Condamnările au fost date de Tribunalul Bucureşti, dar pot fi contestate cu apel.Cei trei au fost condamnaţi pentru furtul a şase maşini de lux - BMW X6, Jaguar X Type,  BMW 630i, Audi A4, Mercedes E220 şi BMW 325. BMW-ul  model 630i, proprietatea lui Andrei Hrebenciuc, în valoare de 80.000 de euro, a fost furat, la 25 aprilie 2009, în jurul orei 22.00, de Paul Sorin Mihalache din apropierea Parcului Cişmigiu. Hoţul a profitat de neatenţia proprietarului care lăsase cheile în contact, s-a urcat la volan şi a demarat în trombă. Maşina a fost găsită abandonată trei zile mai târziu, la 28 aprilie 2009, în sectorul 5 al Capitalei.

Andrei Hrebenciuc: „L-am prins de umărul stâng"

Andrei Hrebenciuc a povestit  procurorilor episodul furtului: „Mă depărtasem câţiva metri de autoturism, moment în care am auzit motorul turându-se. M-am întors imediat la autoturism şi am constatat că portiera stângă era întredeschisă, iar la volanul acestuia se găsea un individ. L-am prins de umărul stâng, împrejurare în care s-a uitat pentru scurt timp la mine".

Maşină scumpă, pedeapsă mare

Andrei l-a recunoscut pe hoţ dintr-o planşă fotografică şi în sala de judecată. Mihalache a fost condamnat doar pentru această faptă la 10 ani de închisoare pentru furt calificat cu consecinţe deosebit de grave. El a  primit un spor de trei luni de închisoare după ce magistraţii i-au contopit alte pedepse mai mici: conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare (trei ani), favorizarea infractorului (patru ani), furt (şapte ani), conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având suspendat permisul (un an). Ştefan Mărgean, însoţit de Mihalache, a lovit în cap o femeie şi i-a smuls din mână cheile maşinii, un BMW X6.

În timp ce victima zăcea, ameţită, pe caldarâm, hoţii au fugit cu autoturismul. În aceeaşi zi, au înlocuit plăcuţele de înmatriculare cu unele false, cu număr de Germania. Apoi au luat legătura cu Marian Coman, care i-a ajutat să ascundă maşina şi să găsească un cumpărător pentru ea. Mărgean a mai fost găsit vinovat şi pentru alte fapte: trei infracţiuni de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere (fiecare câte trei ani), două infracţiuni de furt calificat (fiecare câte şapte ani), conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare (trei ani).

Pedeapsa finală, de 18 ani, a primit-o după contopirea tuturor faptelor, la care s-a adăugat şi o condamnare de un an de închisoare cu suspendare pentru furt dată de Judecătoria Sectorului 1 în martie 2010.

Printre sechestraţii din Pipera

Ştefan Mărgean, unul dintre oamenii de încredere ai lui Sandu Geamănu, are de executat şi o pedeapsă de 17 ani pentru tâlhărirea unei femei. El a  fost unul dintre hoţii care ar fi fost sechestraţi de Gigi Becali în barul Illy din Pipera, după ce i-ar fi furat limuzina latifundiarului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite