Presa egipteană neagă că Hosni Mubarak ar fi în comă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte al Egiptului, Hosni Mubarak, a intrat sâmbătă în comă, pe când se afla la reşedinţa sa din Sharm al-Sheikh, potrivit unor surse, citate de almasryalyoum.com.

UPDATE Presa de stat egipteană, citată de Ria Novosti, relatează că fostul lider se confruntă cu o "condiţie psihologică gravă", dar neagă zvonurile potrivit cărora Mubarak ar fi în comă.

UPDATE Mubarak este pe moarte, la un spital din Baden (Germania), scrie revista israeliană de limbă franceză JSS News, care precizează că Hosni Mubarak ar suferi de cancer în fază terminală.

UPDATE Potrivit examiner.com, Hosni Mubarak a fost spitalizat, anul trecut, în Germania, unde ar fi suferit o operaţie de scoatere a vezicii biliare, potrivit versiunii oficiale; neoficial se zvonea că preşedintele ar suferi de cancer în fază terminală.

Starea fragilă a sănătăţii sale ar fi chiar motivul pentru care armata nu a insistat ca Mubarak să-şi dea demisia mai devreme, mai scrie sursa citată.

UPDATE Mubarak a fost transportat de urgenţă la un spital din Germania, informează cotidianul israelian Haaretz.

UPDATE Germanii neagă că ar fi la ei! "Nu este în Germania şi nici în drum spre Germania. Sunt doar nişte zvonuri. Nu deţinem nicio informaţie despre situaţia lui şi ar trebui să ceară viză pentru a veni aici. Deci, probabil am şti dacă s-ar afla în Germania", a declarat purtătorul de cuvânt al cancelarului german Angela Merkel, potrivit cbsnews.com.

Un oficial al Departamentului de Administraţie al preşedintelui Barack Obama a declarat că Statele Unite cred că fostul preşedinte egiptean se află în continuare la reşedinţa din staţiunea balneară Sharm el-Sheikh, lucru confirmat şi de prim-ministrul egiptean.

Surse citate de almasryalyoum.com au menţionat că Mubarak şi familia sa ar fi plecat joi spre staţiunea de la Marea Roşie imediat după discursul ţinut în faţa mulţimii în care a anunţat că predă autoritatea executivă vicepreşedintelui Omar Suleiman. Acolo, i s-ar fi făcut rău sâmbătă şi ar fi intrat în comă.

Mai multe zvonuri au circulat în ultimul timp potrivit cărora fostul preşedinte al Egiptului ar fi leşinat de două ori în timpul înregistrării discursului său final, care a fost difuzat joi seara.

Citiţi şi: Cum s-a îmbogăţit Hosni Mubarak

Mubarak şi-ar fi negociat plecarea, urmând să se refugieze în Emiratele Arabe

Viaţa fără Mubarak

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite