VIDEO Guvernul a aprobat confiscarea averilor infractorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul a aprobat proiectul de lege privind confiscarea extinsă a averii, şi urmează să transmită Parlamentului spre aprobare în procedură de urgenţă documentul.

Vezi aici textul proiectului de lege

Premierul Emil Boc a afirmat că prin acest proiect autorităţile vor putea confisca averile ilicite ale persoanelor sancţionate cu o pedeapsă cu închisoarea mai mare de cinci ani. Totodată, proiectul de lege va permite şi confiscarea acelei părţi din avere pentru care caracterul legal nu poate fi dovedit prin documente.

Citiţi şi:

Emil Boc vrea să ia „ilicitele“ la buget

VIDEO Mark Henry Gitenstein, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România: „Oficiali români cer mită investitorilor din SUA“

"România implementează o directivă pe care trebuia să o aibă până în anul 2007", a spus Emil Boc, adăugând că proiectul presupune şi confiscarea averilor ilicite şi în cazurile de evaziune fiscală.

"Vor fi mai uşor confiscate averile ilicite, care nu se bazează ca dobândire pe mijloace legale. Se dă şi o satisfacţie opiniei publice, în sensul că autorităţile vor putea confisca aceste averi", a adăugat premierul, la sfârşitul şedinţei de Guvern.

Despre proiectul Opoziţiei, Emil Boc a spus că  nu permite confiscarea averii pentru fapte de corupţie sau de evaziune fiscală, ci doar pentru alte infracţiuni, şi care presupun proceduri juridice mult mai complexe şi birocratice. În opinia lui Boc, documentul adoptat de Guvern este "superior şi mult mai eficient".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite