Guvernul controlează Casa de Pensii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aglomeraţie la Casa de Pensii Suceava
Aglomeraţie la Casa de Pensii Suceava

Corpul de control al ministrului Muncii se află, marţi, la Casa Naţională de Pensii Publice, pentru a verifica dacă măsurile dispuse de Curtea de Conturi au fost respectate şi pentru a stabili cauzele care au dus la plata incorectă a unor indemnizaţii, au declarat surse oficiale, citate de Mediafax.

Sursele au precizat că vor fi verificate datele din raportul Curţii de Conturi şi dacă au fost respectate termenele prevăzute pentru remedierea deficienţelor.

De asemenea, corpul de control al ministrului Claudia Boghicevici urmează să stabilească din ce cauză s-a ajuns în situaţia de a se plăti incorect indemnizaţiile pentru revoluţionari şi pentru soţul supravieţuitor.

Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP) a acordat timp de 15 luni indemnizaţii de luptători, răniţi sau urmaşi ai eroilor în Revoluţie cu 15% mai mari decât era normal. Greşeala a fost descoperită de curând şi Casa a declanşat procedurile pentru recuperarea sumelor.

De la 1 iulie 2010, indemnizaţiile au fost reduse cu 15 procente, aşa cum prevedea HG prin care se introduceau o serie de măsuri de austeritate.

Citește și: Casa de Pensii a calculat greşit indemnizaţiile revoluţionarilor

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite