Casa de Pensii a calculat greşit indemnizaţiile revoluţionarilor. Acum încearcă recuperarea banilor acordaţi în plus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă. Protest revoluţionari Galaţi
Arhivă. Protest revoluţionari Galaţi

Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP) a acordat timp de 15 luni indemnizaţii de luptători, răniţi sau urmaşi ai eroilor în Revoluţie cu 15% mai mari decât era normal. Greşeala a fost descoperită de curând şi Casa a declanşat procedurile pentru recuperarea sumelor.

De la 1 iulie 2010, indemnizaţiile au fost reduse cu 15 procente, aşa cum prevedea HG prin care se introduceau o serie de măsuri de austeritate.

De la 1 ianuarie 2011, indemnizaţiile au revenit la valoarea de dinaintea tăierii, însă funcţionarii de la CNPP au calculat greşit şi, în loc să adauge 15 procente la suma rezultată după tăierea de criză, le-au pus la valoarea întreagă a indemnizaţiei, adică cea de dinainte de iulie 2010.

Greşeala a fost descoperită de curând, iar autorităţile urmează să stabilească modalitatea prin care vor recupera banii plătiţi în plus. Cel mai probabil, eşalonat.

Citeşte şi http://www.adevarul.ro/actualitate/Casa_de_Pensii-_Softul_este_de_vina-cele_doua_milioane_de_lei_date_in_plus_revolutionarilor_se_recupereaza_esalonat_0_687531611.html

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite