Guvernul a decis concedierea a circa 60.000 de angajaţi din sectorul public

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul a decis, miercuri, disponibilizarea a aproximativ 55.000 până la 60.000 angajaţi din sectorul public, dintre care cei mai mulţi, respectiv circa 54.000 persoane, vor fi concediaţi din administraţia locală, iar restul din ministerele Administraţiei, Muncii, Educaţiei şi Agriculturii.

După nouă ore de dezbateri, şedinţa de Guvern s-a încheiat, iar în urma ei, membrii Cabinetului Boc au decis aplicarea de noi impozite şi disponibilizarea angajaţilor din sistemul public.

Guvernul a decis să majoreze impozitul pentru autovehicule şi pentru cei care deţin mai multe proprietăţi / Vezi principalele măsuri aplicate de la 1 iulie

  Premierul Boc la Galaţi: "Militarii trebuie să-şi facă datoria la inundaţii, chiar dacă li se taie din salarii"

 Primăria Galaţi are un surplus de 1.457 de bugetari. Vor fi concediaţi?

Disponibilizările de personal vor fi efectuate pe baza standardelor de cost, notează Mediafax.

"Guvernul a adoptat, în şedinţa de miercuri, standardele de cost în administraţie, pe baza cărora vor fi disponibilizate circa 54.000 persoane din sectorul public local, număr care poate depăşi însă 59.000 angajaţi adăugând şi unele ministere."

"Cei mai mulţi, respectiv un nivel estimat de 53.432 angajaţi, vor fi concediaţi din administraţia publică locală, iar restul din patru ministere ale căror structuri au fost analizate miercuri, respectiv ministerele Administraţiei, Muncii, Educaţiei şi Agriculturii".

Potrivit acestora, procedurile de concediere vor fi derulate în principal pe bază de ordonanţe de urgenţă, emise în zece zile.

n urma calculelor făcute, la nivelul tuturor unităţilor administrativ-teritoriale, numărul de posturi peste normative este de 53.432, din care număr de posturi peste normativul de bază, deci personal de disponibilizat pentru respectarea normativului -38.666, număr de posturi peste normativ evidenţa persoanelor -4.070, număr de posturi peste normativ la poliţia comunitară -10.696", a spus Blaga.

Potrivit acestuia, economia de cheltuieli de personal cu respectarea normativului este de 1,5 miliarde lei, reprezentând o reducere de personal de 26,2% şi o diminuare de cheltuieli de 29,1% din total.

Decizii, introduse prin ordonanţă de urgenţă, vor începe să fie aplicate în termen de trei zile de la publicarea actului în Monitor, iar noile organigrame ale structurilor locale vor fi definitivate într-un interval de 40 zile.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite