VIDEO Guru Bivolaru cere daune morale statului român

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gregorian Bivolaru alături de doi cursanţi, într-o fotografie găsită de procurori la sediul MISA, în 2004
Gregorian Bivolaru alături de doi cursanţi, într-o fotografie găsită de procurori la sediul MISA, în 2004

Liderul spiritual MISA, Gregorian Bivolaru, le cere judecătorilor să oblige statul să-i plătească  30.000 de euro pentru prejudiciile pe care le-ar fi suferit în timpul comuniştilor. Din localitatea suedeză Karlskrona, Bivolaru a trimis o scrisoare Tribunalului Bucureşti prin care cere să fie despăgubit pentru că ar fi fost deţinut politic pe vremea lui Ceauşescu .

„În perioada regimului comunist am fost arestat, torturat, discreditat moral şi mi s-au adus acuzaţii pe nedrept-acestea din urmă constituind baza condamnărilor pentru infracţiunile de drept comun la care am fost supus şi care, în realitate, erau un paravan pentru exercitarea împotriva mea a opresiunilor politice", s-a plâns Bivolaru.

Citiţi şi:

„Guru“ Gregorian Bivolaru acuză: Gelu Voican Voiculescu m-a turnat la Securitate

EXCLUSIV I-a scris gurului înainte de a fugi de acasă: dispariţie misterioasă a unei eleve de 16 ani, adeptă a MISA

UPDATE: Eleva yoghină, dispărută de trei săptămâni, a luat legătura cu poliţiştii: este ascunsă într-o tabără MISA din Bucureşti

El cere câte zece mii de euro pentru fiecare măsură luată de judecătorii comunişti împotriva sa: două sentinţe de condamnare cu închisoarea şi o decizie de internare forţată la spitalul de psihiatrie de la Poiana
Mare.

Răspândire de materiale obscene

Yoghinul-fugit din România de peste cinci ani - povesteşte că a intrat în vizorul Securităţii în 1971 din cauza corespondenţei pe care o avea cu Mircea Eliade. „În scrisorile pe care mi le-a adresat, acesta se arătase foarte prietenos şi chiar mă invitase la Paris pentru a mă ajuta să aprofundez domeniile care prezentau interes pentru mine şi care aveau legătură cu spiritualitatea", arată Bivolaru. 

El ar fi fost chemat şi anchetat la sediul Securităţii din strada Eforie de „peste şapte ori" şi i s-ar fi spus să nu mai corespondeze cu Eliade, care era considerat un „duşman al poporului". Guru ar fi fost avertizat că, dacă va continua, va ajunge la închisoare pentru „atitudine duşmănoasă la adresa orânduirii sociale".

Bivolaru povesteşte că, după acest eveniment, Securitatea l-a hărţuit permanent. A fost dat afară din postul pe care îl ocupa la un oficiu poştal de pe lângă Gara de Nord şi nu s-a putut angaja ca bibliotecar la Institutul de Arhitectură. În perioada în care nu se putea angaja, Securitatea i-ar fi făcut mai multe percheziţii şi anchete şi i-ar fi confiscat cărţi despre Yoga, mistică orientală şi sexologie.

„În 1977 am fost tracasat, acuzat şi, în cele din urmă, condamnat pentru deţinere şi răspândire de material obscen, prin sentinţa penală nr. 68 din 20 ianuarie 1977, pronunţată de Judecătoria Sectorului 7, la un an de închisoare, pedeapsă care însă a fost graţiată în întregime", arată Bivolaru.

Meditaţia Transcedentală

Adevărata persecuţie, potrivit lui Bivolaru, ar fi început în anul 1980 şi ar fi avut legătură cu „Meditaţia Transcedentală" (MT). Iniţiatorul grupării MT, cetăţeanul francez de origine română, Nicolae Stoian, l-ar fi rugat să coordoneze mişcarea după plecarea sa din ţară.

În 1982, Nicolae Ceauşescu a cerut desfiinţarea Institutului de Cercetări Psihologice şi Pedagogice, iar în acelaşi an Consiliul Naţional pentru Educaţie Fizică şi Sport a interzis „organizarea şi funcţionarea oricăror forme de yoga şi de karate". Astfel, MT a devenit ilegală, iar Bivolaru a ajuns pentru Securitate „cel mai periculos om din România".

La 17 aprilie 1984, Securitatea l-a prins în flagrant pe Bivolaru în timpul unei întruniri la care participau 17 persoane. La un moment dat şi-a făcut apariţia şi Gelu Voican Voiculescu, dar, după ce a fost legitimat, acesta a dat mai multe declaraţii despre Bivolaru, pe care l-a caracterizat ca având „o influenţă nocivă asupra celorlalţi membri ai grupului". Mai mult, Gelu Voican Voiculescu şi-a permis atunci să critice Securitatea, apreciind că „efectul de surpriză a fost ratat, descinderea având loc prea devreme".

Gelu Voican Voiculescu a negat că ar fi fost informator al Securităţii şi a susţinut că, prin declaraţiile sale, a încercat să-l ajute pe Bivolaru „aruncându-l în derizoriu".

De problema MT s-a ocupat chiar ministrul de Interne de la acea vreme, Tudor Postelnicu, cel care a şi avizat un plan de măsuri împotriva membrilor ei. Guru povesteşte că a fost anchetat timp de trei zile, la sediul din strada Rahova şi ar fi fost pus să semneze declaraţii în care erau consemnate lucruri false.

Securitatea şi telepatia

„O împrejurare relevantă pentru modalitatea de operare a anchetatorilor Securităţii a fost cea din aprilie 1984, când, după ce m-au arestat aceştia, au făcut eforturi imense, torturându-mă zile în şir în dorinţa lor de a smulge de la mine o declaraţie aberantă, cum că urma să alcătuiesc un grup care să acţioneze de la distanţă pentru a-l omorî prin telepatie pe Ceauşescu", mai povesteşte Bivolaru.

Această ipoteză ar fi fost luată în calcul de securişti după ce Guru a povestit într-un grup de yoghini că templierii medievali acţionau la unison, câte 300 de persoane odată, la o anumită dată şi oră, şi provocau în felul acesta, prin mijloace paranormale şi de la distanţă, moartea celor pe care hotărau să-i ucidă. Întreaga poveste ar fi fost înregistrată de microfoanele Securităţii.

Internat la psihiatrie

După patru luni de arest şi după o evadare de câteva zile, Guru a fost trimis în judecată pentru difuzare ilegală a unor publicaţii cu caracter mistic, exercitarea fără drept a profesiei de instructor yoga şi răspândire de material obscen.

Pentru aceste infracţiuni a intervenit însă amnistia, graţie unui decret dat de Ceauşescu. La 28 septembrie 1984, Judecătoria Sectorului 4 a decis condamnarea lui Bivolaru la un an şi şase luni de închisoare pentru evadare. „Deoarece eram considerat un om foarte periculos, pe toată durata detenţiei am fost ţinut într-o celulă specială, cu lanţuri la picioare care cântăreau şase - şapte kilograme", mai arată Guru.

Ultima întâlnire a lui Bivolaru cu Securitatea a fost în 1989, când a fost anunţat că are „discernământul pierdut", şi a fost internat la Spitalul de psihiatrie de la Poiana Mare. Decizia de internare forţată a fost luată de Judecătoria Sectorului 1, la 19 august 1989.

Azilant politic în Suedia

Gregorian Bivolaru, liderul spiritual al MISA, a fugit din România în aprilie 2005 după ce anchetatorii deschiseseră mai multe dosare penale pe numele său pentru diverse infracţiuni, printre care trafic de persoane şi raporturi sexuale cu minore. Într-un dosar, Guru a fost achitat. Bivolaru a obţinut azil politic în Suedia, deşi în România este dat în urmărire generală.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite