O femeie supărată că soţul său este grav bolnav a decis să-l „eutanasieze“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie supărată că soţul său era grav bolnav de câţiva ani a decis să-l „eutanasieze“. După ce a dat greş cu sabia şi ciocanul, l-a asfixiat. Florina Hogaş (60 de ani) a fost trimisă în judecată după ce, în 2010, şi-a ucis soţul pentru  a-l scăpa de suferinţă, bărbatul fiind imobilizat la pat de mai mulţi ani.

„Eutanasierea" lui Nicolae Hogaş a durat aproape o oră, soţia încercând în zadar să-l ucidă cu un ciocan şi cu o sabie din Războiul de Independenţă din 1877, iar în final l-a asfixiat cu perna. Sabia fusese primită de bărbat de la unchiul său.

Citiţi şi:

Guvernul spaniol pregăteşte o lege pentru "o moarte demnă"

„L-am omorât pe Nicolae pentru a-i curma suferinţa. Şi a lui, dar şi a mea. Mă chinuiam şi eu lângă el atunci când îl îngrijeam", a fost mărturia Florinei în faţa anchetatorilor de la Parchetul Capitalei.

Arestată imediat după comiterea oribilei crime, la 15 septembrie 2010, Florina nu a contestat, niciodată, în ultimele şase luni, mandatele de arestare preventivă. Ea nu şi-a angajat un avocat, a avut întotdeauna unul din oficiu, şi a declarat că este pregătită să-şi ispăşească pedeapsa. Femeia este acuzată de omor calificat şi deosebit de grav.

„Mi se rupe sufletul când îl văd"

Florina Hogaş, acuzată de crimă 

Florina şi Nicolae erau căsătoriţi din anul 1985, dar din 2007, din cauza unor probleme medicale, bărbatul era imobilizat la pat. Femeia s-a plâns de aceste probleme mai multor prieteni şi vecini din bloc. „Nu mai pot să-l ajut pe Nicolae. Mi se rupe sufletul când îl văd cum se chinuieşte. Nu vrea să mănânce tot ce-i gătesc", îi povestea Florina unei vecine, Silvia Ioniţă. 

„Îmi este din ce în ce mai greu să-l schimb. Nu mai pot nici să mănânc, îmi piere pofta de mâncare după aceea", i-a mărturisit unei alte vecine, Adina Neguţ. De alt­fel, nici Nicolae nu se împăcase cu boala. Spunea mereu că mai bine ar muri. Nemaisuportând această situaţie, la 12 septembrie 2010, Florina s-a hotărât să-şi omoare soţul. Decizia  fost luată după ce şi-a făcut „curaj" cu câteva pahare de alcool.

Două zile cu cadavrul în casă

Iniţial, Florina l-a lovit pe Nicolae în cap cu un ciocan, apoi cu o sabie de colecţie, din perioada Războiului de Independenţă din 1877. Întrucât bărbatul încă respira, Florina i-a pus pe faţă perna şi l-a asfixiat. Timp de două zile, ea a stat în apartament alături de cadavrul soţului.

În acest timp, Florina a încercat să se sinucidă, a scris un bilet de adio în care confirma că şi-a ucis soţul şi a precizat că într-un sertar din bibliotecă sunt banii economisiţi şi diferite acte. Femeia nu a  reuşit să se sinucidă, dar l-a rugat pe fiul său vitreg să vină la ea. Acesta l-a găsit pe tatăl său cu perna pe faţă, plină de sânge, şi pe mama sa vitregă, în baie. Băiatul a anunţat imediat poliţia.

Discernământ diminuat

Criminaliştii au descoperit că Nicolae avea zeci de leziuni (plăgi contuze, plăgi tăiate, echimoze, excoriaţii, hematoame) pe faţă şi în părţile vitale ale corpului, dar că în acest caz decesul a intervenit în urma asfixierii mecanice.

„Intensitatea cu care a aplicat loviturile a fost crescândă - de la crearea de leziuni relativ superficiale până la leziuni letale - ceea ce a fost de natură să creeze victimei suferinţe chinuitoare şi îndelungate în timp, ceea ce atestă ferocitate, cruzime", arată procurorul care a investigat crima. Examenul psihiatric a relevat că Florina prezintă diagnosticul de tulburare organiză de personalitate pe fond toxietilic - episod depresiv sever. Femeia are discernământ diminuat în raport cu crima făcută.

Suferinţe chinuitoare

„Fapta de a-l ucide pe Nicolae Hogaş s-a comis cu cruzime, pricinuid victimei suferinţe chinuitoare şi îndelungate până să înceteze din viaţă. Actele de agresiune împotriva victimei au fost prelungite de Florina Hogaş de-a lungul unei ore, prelungindu-se astfel suferinţele", mai arată criminalistul.

image

Florina a „apelat” şi la o sabie din timpul Războiului de Independenţă pentru a-şi „elimina” soţul

image

Florina a „apelat” şi la o sabie din timpul Războiului de Independenţă pentru a-şi „elimina” soţul

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite