VIDEO Raliu printre copii în curtea liceului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii au alergat cu maşinile, pe zăpadă, chiar printre colegii lor ieşiţi în pauză
Elevii au alergat cu maşinile, pe zăpadă, chiar printre colegii lor ieşiţi în pauză

Doi elevi de la Liceul CFR şi-au pus în pericol colegii după ce au făcut manevre periculoase cu maşini pe terenul de sport. George Pletea şi Claudiu Stratulat „s-au lăudat“ pe YouTube, cu un film în care sunt „eroi“.  Li s-a scăzut nota la purtare şi sunt propuşi pentru exmatriculare.

Elevul care a filmat raliul ilegal din curtea liceului a fost mutat disciplinar

În prima zi de şcoală din acest an, doi elevi din clasa a XII-a C de la Liceul CFR din Galaţi s-au întrecut în derapaje pe zăpadă chiar în curtea şcolii, printre alţi copii. Agenţii de pază nu i-au putut opri şi au apelat la directorul adjunct, care a reuşit cu greu să-i dea afară de pe terenul de sport.

George Pletea (18 ani) şi Claudiu Stratulat (18 ani) nu s-au mulţumit doar cu publicul spectator din curtea şcolii şi au postat filmuleţul cu isprava lor pe YouTube.

Sancţiuni disciplinare

Conducerea Inspectoratului Şcolar Galaţi a trimis un inspector şcolar să ancheteze cayul. „Acolo avem un centru de instruire, care aparţine Liceului CFR şi la care au acces foarte mulţi oameni din afara unităţii. În aceste condiţii, nici paznicul şcolii şi nici poliţistul comunitar nu pot face mare lucru", a declarat inspectorul şcolar general Doru Resmeriţă.

Directorul liceului, Constantin Ariton, a deschis şi el o anchetă internă. „Sunt elevi în clasa a XII-a, la profilul tehnician în automatizări. Ei vor fi aspru sancţionaţi pentru ce au făcut. Paznicii au încercat să-i oprească, dar nu au reuşit. Atunci, ei au apelat la directorul adjunct, care i-a scos din curtea şcolii", a spus Ariton.

George Pletea şi Claudiu Stratulat au primit deja prima pedeapsă: li s-a scăzut nota la purtare. Mai mult, cei doi sunt propuşi pentru exmatriculare. A fost sancţionat şi elevul care a filmat cursele pe zăpadă ale colegilor.

Marius Culache, tot din clasa a XII-a, a fost mutat deja disciplinar la altă şcoală, pentru că a încălcat regulamentele şcolare, care interzic filmatul în incinta instituţiilor de învăţământ.

Poliţia Rutieră nu poate lua măsuri

Comisarul Viorel Cojocaru, purtătorul de cuvânt al Serviciului Poliţiei Rutiere Galaţi, a spus că nu poate lua nicio măsură. „Întrucât este vorba de curtea unei instituţii publice, Poliţia poate lua măsuri doar dacă directorul acesteia face sesizare", a declarat Cojocaru.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite