Dunărea şi Prutul au ieşit din matcă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dunărea a depăşit cu 21 de centimetri cota de inundaţie, iar Prutul a ajuns aproape până la buza digului.

„Previziunile sunt din cele mai sumbre. Ne aşteptăm ca Valea Oraşului şi Zona Bădălan să fie indundate. Ne pregătim pentru ce este mai rău, mai ales sâmbătă sau duminică, când va ajunge la Galaţi viitura pe Dunăre", a declarat Eugen Chiriţă, purtător de cuvânt la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Stare de alertă în Delta Dunării

Dunărea a inundat Faleza şi Şantierul Naval, iar un cartier întreg este pregătit pentru retragere din faţa apelor. Angajaţii ISU au început pregătirile pentru evacuarea populaţiei din zonele joase oraşului ameninţate de inundaţii. Cazarea populaţiei evacuate urmează să fie făcută în căminele liceelor din oraş şi la Căminul de noapte de la Spitalul de Psihiatrie, fiind pregătite 500 de locuri. Hrana va fi asigurată de Cantina de Asistenţă Socială. Este pentru prima dată în ultimele decenii când ISU Galaţi Galaţi recurge la astfel de măsuri de protejare a populaţiei.

Pentru a preveni inundarea Văii Oraşului, s-a decis ridicarea unui dig pe marginea străzii amintite, pe lungimea a 150 de metri. Digul va fi format din saci umpluţi cu nisip şi pământ. „În cazul în care va fi necesar, digul va fi ridicat pe întreaga lungime a străzii Păcii", a declarat viceprimarul Nicuşor Ciumacenco.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite