„Magazinele de vise“ sunt din nou legale!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De multe ori, sub paravanul „magazinelor de vise“ se face trafic de droguri
De multe ori, sub paravanul „magazinelor de vise“ se face trafic de droguri

Spice-shopurile îşi vor relua activitatea peste câteva săptămâni cu produse noi, altele decât cele 36 de substanţe declarate interzise. Guvernul a dat greş cu ordonanţa din februarie, care prevedea interzicerea a 27 de substanţe etnobotanice şi a nouă plante cu efect halucinogen.

Patronii spun că au găsit soluţia de a redeschide magazinele care comercializează plante halucinogene! De la începutul lui aprilie, „magazinele de vise" îşi vor redeschide porţile.

Mai citeşte şi:

CITEŞTE AICI cum au ajuns la Urgenţe patru tineri din cauza beţişoarelor parfumate luate dintr-un magazin de vise

Drogurile, tutunul şi alcoolul, puse la zid, la şcoală

CLICK AICI pentru a vedea cum afectează legea drogurilor uşoare stomatologii

Din ofertă au fost scoase substanţele interzise, dar au fost adăugatele altele noi. Aşa se face că, stoparea comercializării de ierburi „terapeutice", în fapt droguri în toată regula, s-a dovedit doar provizorie. Sau cel puţin aşa susţine răspicat cel mai mare distribuitor de etnobotanice din România.

Controale

„În jur de 25 martie se va stabili data la care magazinele se vor redeschide. Acum se pun la punct actele necesare. Sunt foarte multe acte, e un volum mare de muncă. Deocamdată, nu vă putem spune detaliile - sunt secretul nostru - dar este cert că vom relua activitatea", a declarat Alin Rotaru, patronul lanţului de distribuţie Spice Shop, cel mai extins din România.

Acesta mai susţine că afacerea sa nu a fost pusă niciodată în pericol. „Orice lege ar intra în vigoare, pentru noi reprezintă doar o ştire. Nimic mai mult", susţine Rotaru. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) urmăreşte la ora actuală dacă mai există la raft plante halucinogene care se numără printre cele 36 interzise de Guvern.

Reprezentanţii DSP susţin că dacă vor apărea altele noi, legea se va modifica, astfel încât şi acestea să fie scoase de pe piaţă.

„Colaborăm cu Poliţia pentru curăţa piaţa de plantele şi de substanţele care se regăsesc printre cele interzise deja. În cazul în care vor apărea altele noi, conform legii actuale, se va modifica anexa cu privire la substanţele respective şi vor fi interzise. Aşteptăm mutarea adversarului. Astăzi se deschid, mâine le controlăm să vedem dacă sunt ilegale. Vom contracara efectele", a declarat Valentin Boldea, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi. Controalele poliţiştilor la magazinele de vise păreau să marcheze începutul sfârşitului.

Afacerea cu etnobotanicele pentru fumuri halucinogene a început să se clatine în momentul în care, la presiunea opiniei publice, au fost scoase în afara legii.

A fost doar o iluzie

„În ultimele două luni, poliţiştii gălăţeni au ridicat 148 de ţigarete confecţionate artizanal, 2.060 de kilograme de pulbere, 290 de comprimate şi 0,297 l substanţă lichidă, produse susceptibile de a conţine substanţe nou introduse în Ordonanţa de Urgenţă nr. 6/10 februarie 2010", a declarat Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IJP Galaţi.

AFACERE ÎNCEPUTĂ PE INTERNET

„Magazinele de vise" au apărut pentru prima dată în România în anul 2008, la Galaţi. Afaceristul care a creat o piaţă a ierburilor etnobotanice, gălăţeanul Alin Rotaru, a început vânzând acest tip de produse pe internet. În scurt timp, afacerea lui a explodat, „magazinele de vise" fiind înfiinţate în toate marile oraşe ale ţării.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite