Medic ars la bani de "poliţia concediilor": „Am greşit!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doctorul Mihăiţă Dănilă, cel care a fost amendat pentru un medical pe care l-a acordat, susţine că a plătit pentru o „mică neatenţie“. Medicul de familie din Galaţi se teme să conteste sancţiunea aplicată de Casa de Asigurări de Sănătate deoarece ar putea rămâne fără fonduri pentru cabinet.

Medicul Mihăiţă Dănilă profesează de mai bine de 40 de ani şi susţine că este sancţionat pentru prima dată în cariera sa. El i-a eliberat lui Traian Boteanu o adeverinţă de concediu medical fără să verifice cu atenţie documentele pacientului.

Mai citeşte şi:

Perioada de concediu medical a fost redusă, iar autorităţile pot verifica dacă cei bolnavi sunt acasă

„Am fost controlat de inspectorii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) şi au găsit ca singură neregulă faptul că asiguratul nu-mi adusese la dosar adeverinţa prin care dovedea că în ultimele 12 luni nu a beneficiat de concediu medical peste numărul maxim de zile prevăzut de lege. Am cedat având în vedere suferinţa bolnavului. Nu am ce să fac! Am greşit, am plătit!", susţine doctorul.

„Sunt o victimă"

Pe de altă parte, el recunoaşte că-i este teamă să conteste sancţiunea aplicată de CJAS în instanţă, deoarece nu vrea să intre într-un „conflict păgubos şi inutil" cu instituţia care îi asigură finanţarea cabinetului şi, implicit, veniturile sale şi ale asistentelor medicale.

„Nu dau Casa în judecată, pentru că depindem foarte mult de ei. Pur şi simplu am devenit peste noapte victima unui război din interiorul unei instituţii de stat", a declarat medicul Dănilă. El se consideră o victimă colaterală a noii legi.

„Plătesc pentru o mică neatenţie, pentru o chichiţă pur funcţionărească. În fond, adeverinţa se putea aduce şi ulterior. Având în vedere că pacientul nu mai beneficiase de concediu medical, n-ar fi fost o mare problemă", a adăugat medicul.

Doctorul Dumitru Mărăşescu, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie din Galaţi, afirmă, la rândul său, că această amendă ar fi putut fi evitată destul de uşor dacă medicul ar fi acordat concediul medical în regim de urgenţă.

„Dacă este vorba de un certificat de concediu medical eliberat în regim de urgenţă, în mod legal, medicul nu ar fi avut nevoie de adeverinţă şi, deci, sancţionarea lui ar fi fost abuzivă. Cum însă n-a trecut cod de urgenţă, a lăsat deschisă portiţa pentru un mic exces de zel", a declarat doctorul Mărăşescu.

"Plătesc pentru o chichiţă pur funcţionărească. În fond, adeverinţa se putea aduce şi ulterior. Având în vedere că pacientul nu mai beneficiase de concediu medical, n-ar fi fost o mare problemă."
Mihăiţă Dănilă
medic

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite