Doi poliţişti au tâlhărit un contrabandist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei doi poliţişti (cu feţele acoperite) au fost arestaţi pentru 29 de zile
Cei doi poliţişti (cu feţele acoperite) au fost arestaţi pentru 29 de zile

Oamenii legii au fost arestaţi, iar victima lor s-a ales cu dosar penal pentru trafic cu ţigări netimbrate. Caz bizar la Galaţi. Acolo, infractorii şi oamenii legii au făcut un inedit schimb de locuri: poliţiştii s-au transformat în tâlhari, iar traficanţii de ţigări au ajuns martorii acuzării.

Totul a pornit din dorinţa a doi poliţişti de la Secţia 4 Poliţie din Galaţi de a face rost de bani fără bătaie de cap. Cei doi, Ioan Matei (38 de ani) şi Viorel Midrea (31 de ani) au luat legătura cu un traficant de ţigări şi au stabilit planul de atac pentru a intra în casa unui alt contrabandist din oraş, cu scopul de a-l lăsa pe acesta fără „marfă".

Citiţi şi:

Mama elevei dispărute îi acuză pe poliţişti că nu se implică suficient în găsirea minorei

Întreaga „operaţiune" a avut loc duminică, 28 noiembrie, la ora 14.00. Poliţiştii, care erau în uniformă şi cu armele la ei, dar nu erau în timpul programului de lucru, au „descins" la locuinţa celui de-al doilea traficant, Vasile Sandu (46 de ani), împreună cu traficantul tocmit de ei, Spartacus Pastramă (38 de ani). Apoi, sub ameninţarea unui pistol şi a unui spray lacrimogen au plecat din locuinţă cu 40 de cartoane de ţigări şi aproximativ 600 de lei.

Contrabandistul Vasile Sandu, devenit martor al acuzării, ne-a povestit, în exclusivitate, cum s-a derulat jaful: „Duminică m-a sunat Pastramă şi mi-a zis că vine la mine să-i dau 300-400 de cartoane de ţigări. În scurt timp, a ajuns la poartă şi odată cu el au intrat şi doi poliţişti, care mi-au arătat legitimaţia şi care m-au ameninţat cu un pistol şi cu un spray.

Au controlat în toată casa şi au luat ţigările pe care le‑au găsit şi vreo 500-600 de lei. Mi-au speriat soţia, copiii. Când au ieşit pe poartă am notat numărul maşinii şi am plecat după ei în oraş împreună cu alţi prieteni", spune Sandu Vasile, traficantul tâlhărit de poliţişti.

Acesta i-a ajuns din urmă pe cei trei, poliţiştii şi Pastramă, moment în care „poliţiştii hoţi" au schimbat tactica şi au încercat să o dea la pace cu traficantul tâlhărit. „Am discutat cu cei doi şi le-am cerut să-mi dea banii pe care i-au furat din casă şi suma care reprezintă contravaloarea ţigărilor.

M-au implorat să nu merg la Poliţie pentru că-şi pierd locurile de muncă. Au început să plângă ca nişte copii. Am stabilit să ne întâlnim a doua zi pentru a recupera banii, în parcarea unui supermarket", ne-a mai declarat Sandu Vasile.

Şi-au scos certificat medico-legal

Interesant este că, între timp, cei doi poliţişti au schimbat din nou tactica şi au sunat la Poliţie pentru a reclama faptul că sunt şantajaţi cu suma de 10.000 de euro de către un traficant de ţigări prins în flagrant în timpul unei tranzacţii ilegale. Ba, mai mult, poliţiştii şi-au scos şi certificat medico-legal din care reiese faptul că au fost bătuţi de către Sandu Vasile.

Cazul a fost preluat de poliţiştii de la Crimă Organizată, care au descoperit cu stupefacţie că oamenii în uniformă erau infractori sadea.

„Am organizat un flagrant pentru a reţine şantajistul anunţat de colegii noştri. Surpriză. În timpul operaţiunii ne-am dat seama că ceva este în neregulă şi că lucrurile nu se leagă. Imediat ne-am dat seama că persoana prezentă la întâlnire nu are nicio legătură cu şantajul şi cu plângerea pe care am primit-o. De aici s‑au schimbat datele problemei şi am ajuns la concluzia că poliţiştii sunt hoţii în toată această poveste, şi nu invers", ne-a declarat Ştefan Căpătan, şeful Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Galaţi.

Acuzaţii

Cei doi poliţişti-tâlhari au fost reţinuţi de procurori, iar în seara de miercuri, 1 decembrie, au fost arestaţi preventiv pe o perioadă de 29 de zile, fiind acuzaţi de tâlhărie în formă agravată şi violare de domiciliu. „Şi celelalte persoane implicate s‑au ales cu dosar penal, pentru trafic de ţigări", a mai declarat Ştefan Căpătan.

Aseară, la nici 24 de ore după ce au fost arestaţi, Ioan Matei şi Viorel Midrea şi-au dat demisia din Poliţie.



" M-au implorat să nu merg la Poliţie pentru că-şi pierd locurile de muncă. Au început să plângă ca nişte copii."
Sandu Vasile
contrabandist

Sandu Vasile
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite