Fotbalistul Ramses Gado, judecat pentru lupte cu câini

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ramses Gado joacă acum la Politehnica Iaşi
Ramses Gado joacă acum la Politehnica Iaşi

Ramses Gado, atacantul lui Poli Iaşi, va fi judecat de magistraţii maghiari pentru maltratarea animalelor. Managementul Politehnicii Iaşi susţine că nu ştia că fotbalistul ar putea ajunge în puşcărie.

Procuratura din Budapesta l-a trimis în judecată pe fotbalistul orădean Ramses Gado (28 de ani), a informat biroul de presă al instituţiei.

Citiţi şi:

Câinele fotbalistului Ramses Gado, din nou în pericol din cauza recuperatorilor

„Ramses Gado, alături de alte trei persoane, este acuzat de organizarea de lupte ilegale cu câini şi maltratarea animalelor", a declarat pentru „Adevărul de Seară" Oradea Gabriella Skoda, purtătorul de cuvânt al Procuraturii Districtului X-XVII din Budapesta. Fotbalistul orădean a fost eliberat din arest şi va fi judecat în libertate.

„Judecătorul a considerat că nu este necesar ca Ramses Gado să fie ţinut în custodie, pentru că în timpul anchetei şi-a mărturisit fapta. Judecătorul consideră că el nu va lipsi de la proces deoarece poate să locuiască în apartamentul unui prieten din Ungaria", a mai precizat Gabriella Skoda.

Biroul de presă al Curţii Metropolitane din Budapesta a transmis un comunicat în care spune că procesul se află pe rolul Judecătoriei Pesta. „Data procesului nu este fixată încă", se arată în document. Între timp, Ramses Gado a ajuns la Iaşi, unde joacă la echipa de fotbal Politehnica. Oficialii clubului s-au arătat surprinşi de faptul că procesul din Budapesta nu este încheiat.

„Orice implicare a unui jucător în activităţi ilegale afectează imaginea clubului. Nu am ştiut de situaţia lui Ramses pentru că a fost adus la club de către Ionuţ Popa. Pe de altă parte, nu i-a interzis nimeni să joace fotbal. Noi nu vom lua nicio măsură până când se va pronunţa instanţa din Ungaria", a declarat Grigore Sichitiu, preşedintele executiv al ACSMU Poli Iaşi. Gado refuză să facă orice declaraţie despre problemele pe care le are: „Nu pot să comentez situaţia. Încă nu ştiu nimic."

Arestat în februarie

Tyson, câinele cu care Gado a participat la lupte 



Gado a fost arestat în februarie de poliţiştii maghiari după ce a fost prins în timpul unor lupte ilegale cu câini, desfăşurate la marginea oraşului Budapesta.

„Lupta a fost întreruptă de poliţişti. Ei au reţinut mai multe persoane care au încercat să scape fugind într-o pădure din apropiere. Doi bărbaţi de cetăţenie română au fost reţinuţi, iar alţi 12 sunt cercetaţi în stare de libertate, pentru participare la lupte ilegale de câini", a spus Peter Papp, purtător de cuvânt al Poliţiei din Budapesta.

Cunoscuţii fotbalistului au declarat atunci că Gado iubea animalele. „Când venea acasă, îşi aducea câinele la stadion. Nu pot să cred că s-a întâmplat aşa ceva", a spus Nicuşor Gheorghiţă, liderul galeriei FC Bihor.

Câinele Tyson cu care Gado a participat la lupte a ajuns, după flagrant, într-un adăpost din Ungaria, unde a fost tratat întrucât era grav rănit. El va rămâne în custodia adăpostului până la finalizarea procesului, însă a fost relocat din motive de siguranţă. 

Tyson, câinele cu care Gado a participat la lupte
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite