VIDEO Funeriu: "După scădere, salariile debutanţilor vor ajunge la 750 lei". Se poate face educaţie cu astfel de salarii?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În contextul în  care în ultimul timp se tot vorbeşte de calitatea educaţiei româneşti, ministrul Daniel Funeriu a afirmat astăzi, la videochatul adevarul.ro, că după scăderea cu 25% salariile brute ale profesorilor debutanţi vor ajunge la circa 800 - 900 lei.

CITEŞTE ŞI:

Doi candidaţi au fost prinşi cu fiţuici la examenul de titularizare

"Nivelul de salarizare nu este unul adecvat, cu atât mai mult suntem în această perioadă în care trebuie să operăm aceste reduceri salariale drastice. Salariul brut de intrare este undeva între 1100 - 1200 de lei", a afirmat Daniel Funeriu.

Mai citiţi şi:

TITULARIZARE 2010: Profesori din vecini îi ajută pe dascălii timişoreni să corecteze lucrările de la examen

Şeful ISJ Vrancea, Iordache Bostan, primarul din Panciu, Ion Petre şi alte 19 persoane importante trimise în judecată pentru corupţie la Bacalaureat

Liceele ruşinii: toţi elevii au picat la Bacalaureat

Ministrul a precizat că în ciuda faptului că salariile sunt foarte mici , după reducere vor ajunge la 800 - 900 de lei.

"Renunţarea la reduceri este în funcţie de situaţia economică a României", a conchis ministrul.

Totodată, ministrul a spus că "orice sistem pentru a putea funcţiona în condiţii optime trebuie să se bazeze pe o resursă umană corect informată şi echitabil folosită".

Spuneţi-vă aici părerea despre modul în care un profesor debutant îşi va putea desfăşura activitatea în "condiţii optime" cu un salariu net de maximum 750 lei pe lună.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite