Fost comisar european: România este un "stat sălbatic"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chris Patten, fost comisar european - foto: china.org.cn
Chris Patten, fost comisar european - foto: china.org.cn

România este un "stat sălbatic", astfel califica fostul comisar european pentru Relaţii Externe, Chris Patten, statul român, în 2004, se arată într-o notă obţinută de site-ul WikiLeaks.

Chris Patten afirma, în urmă cu şase ani, că România şi Bulgaria sunt mai puţin pregătite decât Croaţia să adere la UE. Într-o discuţie care a avut loc la 27 aprilie 2004, Patten aprecia totuşi că, în pofida nepregătirii celor două state, ele probabil că se vor integra în blocul comunitar mai devreme decât Croaţia, precizează nota, publicată de cotidianul The Guardian.

Citiţi aici telegrama.

Acelaşi fost comisar a mai făcut referiri şi la trecutul dubios al unor lideri din statele care aderaseră recent la UE, la motivele care împiedică Uniunea Europeană să devină "o putere reală" sau la "ochii de ucigaş" ai premierului rus Vladimir Putin.

Site-ul WikiLeaks a publicat, miercuri, prima telegramă trimisă de Ambasada SUA de la Bucureşti. Este vorba de un document datat aprilie 2006 în care se face referire la procesul de adopţii internaţionale din România.Citiţi aici mai multe.

Wikileaks a făcut public duminică un număr total de 1.022 de documente care conţin referiri la România, dintre care 830 provin de la ambasada SUA la Bucureşti.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite