Forum naţional pentru aplicarea Strategiei Dunării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieri, la Bucureşti, a fost lansat Forumul Naţional pentru Implementarea Strategiei UE pentru Regiunea Dunării, o instituţie menită să coordoneze acţiunile necesare aplicării unuia dintre cele mai ambiţioase programe europene.

Strategia Dunării vizează dezvoltarea cu asistenţă financiară comunitară şi nu numai a tuturor ţărilor riverane bătrânului fluviu, nu doar a euroregiunilor sau judeţelor de pe malurile sale. Pentru ca această strategie să poată fi implementată cu succes şi în ţara noastră, a fost constituit Forumul Naţional de Implementare, ca un integrator al generatorilor de proiecte. Sunt chemate să participe, alături de instituţiile publice locale şi centrale, reprezentanţii mediului de afaceri, ai celui academic şi ai organizaţiilor neguvernamentale.

Citiţi şi:

Se coace strategia de adaptare a Deltei la schimbările climatice

Baconschi doreşte schimbarea denumirii şi emblemei PDL

Principalele domenii de dezvoltare pe care România le va avea în vedere sunt transporturile, infrastructura, energia, protecţia mediului, cultura, educaţia şi cercetarea. Implementarea oficială a acestei strategii în România va demara în luna iunie, a declarat Theodor Baconsky, ministrul român al Afacerilor Externe, preşedintele Forumului. Noua instituţie va avea în componenţă un grup de coordonare interministerială şi mai multe grupuri de lucru axate pe domeniile prioritare.

Pentru finanţarea oricărui proiect ce se va încadra în această strategie vor putea fi folosite atât fonduri europene, cât şi fonduri din alte surse, a mai precizat ministrul de Externe. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite