Florin Costiniu, pensionare de urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorul Florin Costiniu şi oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic nu au voie să-şi vorbească. De asemenea, celor trei le-a fost interzis de către magistraţii instanţei supreme să ia legătura cu alte persoane cercetate în dosarul în care senatorul PSD Cătălin Voicu a fost arestat pentru trafic de influenţă.

Costiniu, Căşuneanu şi Locic nu au voie să părăsească ţara şi trebuie să se prezinte săptămânal la Poliţie.

De asemenea, ei nu îşi pot schimba domiciliul decât cu înştiinţarea organelor de cercetare. În cazul în care încalcă interdicţiile impuse de Curtea Supremă - instanţa care a dispus, în cazul lor, înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a interdicţiei de a părăsi ţara -, magistratul şi oamenii de afaceri riscă să ajungă din nou după gratii.

Citeşte şi:

EU Observer: Revolta judecătorilor români a forţat primele rezultate în justiţia din România

Senatorul Voicu - în arest, „locotenenţii“ - în libertate


Arestarea lui Florin Costiniu a dus şi la suspendarea sa din funcţia de judecător, însă el doreşte să iasă la pensie. Imediat după începerea anchetei în cazul „Voicu", judecătorul Florin Costiniu a cerut, la 14 decembrie 2009, Consiliului Superior al Magistraturii încuviinţarea de a se pensiona.

CSM nu a luat însă în discuţie solicitarea sa întrucât magistratul nu depusese la Consiliu şi decizia Casei de Pensii, document ataşat de Costiniu la dosarul de pensionare abia la 1 aprilie 2010. CSM va lua în discuţie cererea de pensionare a judecătorului cel mai probabil în şedinţa de mâine, fiind vorba doar despre o formalitate având în vedere că Florin Costiniu are o vechime în magistratură de 32 de ani. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite