Fătuloiu, Chelu şi fabrica de mobilă Alprom

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Valentin Fătuloiu(dreapta)  şi  Cătălin Chelu
Dan Valentin Fătuloiu(dreapta) şi Cătălin Chelu

Omul de afaceri Cătălin Chelu, reţinut pentru tentativă de mită, acuză că totul e o înscenare a celor care vor să pună mâna pe o fabrică de mobilă. Cătălin Chelu şi alte trei persoane au fost reţinute, ieri dimineaţă, pentru că i-ar fi oferit mită secretarului de stat Dan Fătuloiu.

Alături de Cătălin Chelu (44 de ani), au mai fost reţinuţi Ştefan Badea, Gabriel Constantinescu (38 de ani) şi Antonel Bunu (42 de ani). Ultimii doi sunt asociaţi la fabrica de mobilă Alprom Piteşti, la care pachetul majoritar de acţiuni este deţinut de Cătălin Chelu. Ordonanţa de reţinere a fost emisă de procurori la ora 7.00 dimineaţa, după audieri care au durat toată noaptea.

Citiţi şi:

Cătălin Chelu şi complicii lui au fost arestaţi pentru 29 de zile la solicitarea DNA

Flagrant la momentul oportun

Cazul "Mită la Interne": Stenogramă a unei discuţii private în cadrul staff-ului de la SIF

Cătălin Chelu şi asociaţii săi sunt acuzaţi de dare de mită şi cumpărare de influenţă. În acest dosar au făcut denunţuri secretarul de stat Dan Valentin Fătuloiu şi fiul acestuia. Chelu a declarat în faţa procurorilor că nu i-a dat bani lui Fătuloiu şi că nu era speriat de dosarele în care este vizat.

„E o mare cacealma"

Presupusa mită  a venit exact în momentul în care poziţia lui Dan Fătuloiu în Ministerul Administraţiei şi Internelor era serios clătinată după scandalul de la Neamţ. Cătălin Chelu vede în reţinerea sa o tentativă de răzbunare. Prin intermediul avocatei Ioana Ionescu, omul de afaceri reţinut a precizat pentru „Adevărul":

„Este un mare bluf, este o cacacialma prin care se urmăreşte retezarea conducerii Alprom". Cătălin Chelu a mai declarat că s-a întâlnit cu Dan Valentin Fătuloiu de patru ori, dar nu are cu acesta nicio relaţie de prietenie. „Deci, nu este adevărat ce a susţinut chestorul că s-au întâlnit numai o singură dată", a spus avocata Ioana Ionescu.

Mărul discordiei

Cătălin Chelu a achiziţionat, anul trecut, pachetul majoritar de acţiuni (51,7%) de la fabrica de mobilă Alprom Piteşti. Potrivit presei argeşene, pe Alprom ar fi pus ochii şi magnatul piteştean Gheorghe Văsâi, interesat de valoarea imobiliară a terenurilor societăţii. 

Acesta din urmă chiar ar fi depus o plângere la Poliţia Argeş împotriva lui Chelu, pe motiv că omul de afaceri ar fi obţinut acţiunile pe căi ilegale. Tot presa din Argeş susţine că omul de afaceri Gheorghe Văsâi este un apropiat al chestorului Dan Valentin Fătuloiu, de pe vremea când acesta din urmă era comandantul Poliţiei Argeş. Astfel, Cătălin Chelu susţine că flagrantul nu este decât o răzbunare din partea celor care au vrut să pună mâna pe Alprom.

Gheorghe Văsâi a respins toate acuzaţiile. „Nu am nicio legătură cu acest caz. Într-adevăr, am depus nenumărate plângeri împotriva lui Cătălin Chelu, din iunie 2009. Domnul Chelu şi alţi oameni din conducerea Alprom sunt infractori indubitabili", a declarat pentru „Adevărul" Gheorghe Văsâi. El a recunoscut că este prieten cu Dan Valentin Fătuloiu, cu care se cunoaşte de mai bine de 20 de ani.

Flagrant cu cântec

Omul de afaceri Cătălin Chelu i-ar fi oferit mită lui Dan Valentin Fătuloiu chiar în biroul acestuia. În schimb, secretarul de stat ar fi trebuit să intervină pe lângă procurorii DIICOT, unde Cătălin Chelu era cercetat pentru infracţiuni de spălare de bani, evaziune fiscală şi manipularea pieţei de capital.

Partenerii de afaceri ai lui Cătălin Chelu

Omul de afaceri Antonel Bunu, din Brăila, este prieten cu miliardarul gălăţean Cătălin Chelu încă din 1992. Potrivit unui fost angajat al firmei Conysat -Mega TV (care deţine circa 50% din reţeaua de cablu TV din Brăila), Chelu şi Bunu au lucrat la început împreună la munca de jos:

„A lucrat cu noi la întins cablurile, la primele branşări ale clienţilor la televiziunea prin cablu. Chelu pe vremea aceea avea o ­Dacie ruginită şi muncea de dimineaţa până seara la întins reţele". Conysat Brăila a fost transferată pe numele lui Bunu şi al mamei lui Chelu în 1997, cu puţin înainte de divorţul lui Cătălin Chelu de prima soţie. Scopul a fost evitarea partajului.

Un alt reţinut în acest dosar, Gabriel Constantinescu, se ocupă de coordonarea afacerilor lui Chelu din zona Galaţi (mai ales în complexul comercial Galgros). El şi este responsabil de colectarea chiriilor (în mare parte „la negru") pentru cele circa 1.000 de standuri şi spaţii comerciale pe care Cătălin Chelu le are în oraş.

"Este o cacealma prin care se urmăreşte retezarea conducerii Alprom."
Cătălin Chelu
reţinut

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite