Facultate fără bani cu acte de la ţigani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cazul unei românce care ar fi făcut rost de o adeverinţă de apartenenţă la etnia rromă este anchetat de Oficiul Anticorupţie Gorj.

Un tânăr angajat cu acte false este de cinci ani secretar de primărie

Iorgu Negrea, vicepreşedintele Uniunii Rromilor Creştini din România (URCR), este acuzat de corupţie după ce ar fi primit aproximativ 2.000 de lei pentru un astfel de document. Adeverinţa era necesară înscrierii unei candidate la Academia de Poliţie din Bucureşti, pe locurile rezervate rromilor.

CITIŢI ŞI:

VIDEO / Revolta studenţilor împotriva spăgii din sesiuni: „Nu trageţi, domn' profesor, sunt eu Şpăgărică!"

Locuri gratis la facultăţi de stat

Anchetatorii au stabilit că Iorgu Negrea a pretins şi a primit suma de 500 de euro de la tatăl fetei, căruia i-a promis că va interveni pe lângă Ion Mihai, preşedintele URCR, pentru a-i acorda o adeverinţă pe numele fiicei sale.

Bărbatul intenţiona să-şi ducă fiica la Bucureşti, unde urma să susţină examenul de admitere la Academia de Poliţie „A.I. Cuza" din Capitală, pe locurile rezervate persoanelor de etnie rromă, însă, la examen, a fost respinsă. Cel mituit era angajat al Primăriei Târgu-Jiu, iar, ca urmare, a fost suspendat din funcţie.

„Era angajat la biroul de relaţii cu rromii, iar astăzi s-a luat decizia de a-l suspenda din funcţie în perioada în care va fi cercetat", a declarat Ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu.

Anual, Ministerul Educaţiei alocă în jur de 400 de locuri de la buget pentru rromii care vor să fie studenţi la universităţile de stat. Distribuţia locurilor pe facultăţi stă la decizia rectoratelor.

Pentru a ocupa unul dintre locurile destinate lor, studenţii de etnie rromă trebuie să depună, în perioada de înscriere la facultate, un dosar cu actele necesare. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite