Timişoara: Un tânăr angajat cu acte false este de cinci ani secretar de primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Un tânăr angajat cu acte false este de cinci ani secretar de primărie
Timişoara: Un tânăr angajat cu acte false este de cinci ani secretar de primărie

Darius Dinu, de 27 de ani, este de cinci ani secretarul Primăriei Iecea Mare, după ce a falsificat o adeverinţă care atestă că a absolvit Facultatea de Drept.

„Am falsificat ştampila Universităţii Tibiscus la computer, apoi am tras-o la xerox şi am dus dosarul la Prefectura Timiş, după ce iniţial am dat o declaraţie pe propria răspundere că am absolvit facultatea”, a recunoscut Darius Dinu, care regretă fapta.

El a fost numit în funcţie printr-un ordin al Prefecturii Timiş, în august 2004, iar funcţionarii nu au sesizat falsul, spun poliţiştii timişeni. Tânărul este cercetat de aproape un an de zile, în urma unei plângeri penale.

A făcut falsul în pragul căsătoriei

„În acest caz s-a dispus începerea urmăririi penale cu avizul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş pentru fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals”, a spus Marinela Apostolache, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş.

Tânărul este acum student în anul trei la Facultatea de Drept, însă nu poate să-şi susţină examenele până la finalizarea cercetărilor poliţiştilor. „Îmi pare rău pentru ce am făcut. Avea 22 de ani. Eram disperat. Urma să mă căsătoresc şi aveam nevoie de bani, de un loc de muncă”, a spus secretarul cercetat penal.

Este angajat model

Tânărul este funcţionar public de cinci ani, timp în care a avut o activitate exemplară, spun colegii, şi nu a avut vreo sancţiune disciplinară. "Am învăţat meserie de la secretarii comunelor învecinate. Iecea Mare are primărie din 2004 şi eu am făcut de toate aici. Îmi pare rău pentru acel fals şi nu prea pot să dorm noaptea pentru. Sunt îngrijorat de ancheta poliţiştilor. Dar sper să finalizez studiile şi să rămân secretar", a mai spus secretarul Darius Dinu.

Funcţionarul şi-a depus demisia în 1 iunie, însă nu a fost acceptată de primarul din Iecea Mare, Ovidiu Codrescu. Edilul-şef susţine că este foarte mulţumit de activitatea secretarului cercetat penal. "Este un angajat model. Face ore suplimentare. Nu îi este frică de muncă. Este aici de când s-a înfiinţat primăria. Eu nu vreau să îi accept demisia până nu văd un document care să ateste că el este cercetat penal", a declarat primarul Ovidiu Codrescu pentru Adevarul.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite