VIDEO Escrocheriile avocaţilor interlopi: tunuri de peste un milion de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii cercetează 27 de persoane care, cu ajutorul unor avocaţi, au dat tunuri imobiliare de peste un milion de euro. Trei avocaţi şi mai mulţi funcţionari ai statului sunt acuzaţi de complicitate cu interlopii în una dintre cele mai mari escrocherii imobiliare.

Trei avocaţi bucureşteni, Sever Teodorescu, Alecu Sichitiu şi Dorian Dordea, directorul BCR Chitila - Luminiţa Lolea Coman, şi arhivarul-şef de la Biroul de Carte Funciară al Sectorului 1 - Valerica Jinga au interdicţia de a părăsi Capitala. VEZI AICI cum a acţionar mafia imobiliară din Timişoara, sprijinită de notari şi funcţionari publici

Mai citeşte şi:

GALERIE FOTO Avocatul Cămătarilor şi al hoţilor maşinii lui Gigi Becali, săltat de DIICOT pentru escrocherii imobiliare

Sirianul şi baştanul au fost puşi faţă în faţă în dosarul mafiei imobiliare

Procurorii DIICOT au pus sub acuzaţie 27 de persoane, iar Curtea de Apel Bucureşti a decis arestarea a 12 dintre ele, printre care şi liderul reţelei, Constantin Dârjan, zis „Costel al lui Boja", şeful clanului „Dârjan".

Prejudiciu

Procurorii spun că escrocii întocmeau acte false de proprietate pentru terenuri şi pentru clădiri nelocuite sau aflate în degradare, apoi identificau „potenţiali clienţi"- cumpărători de bună credinţă, cărora le vindeau aceste imobile.

Zece persoane au fost înşelate, iar prejudiciul a fost estimat la aproximativ un milion de euro. Creierul reţelei, Constantin Dârjan, a cooptat în jurul său şi funcţionari din instituţiile publice cu atribuţii în domeniul cadastrului şi publicităţii imobiliare. O casă şi un teren, aparent părăsite, care au aparţinut soţilor Vasilovschi, decedaţi şi fără moştenitori, au atras atenţia lui Dârjan. Actele de la Cartea Funciară au fost rapid falsificate cu ajutorul unui funcţionar din interior.

Astfel, a fost falsificat un contract de vânzare-cumpărare din anul 1958, în urma căruia casa şi-a schimbat adevăratul proprietar. Intermediarii, Mihai şi Teodora Drăghici, sora lui Constantin Dârjan, au vândut casa cu 155.000 de euro. Următoarele lovituri: un imobil în Chitila în valoare de 240.000 de euro- pentru care au apelat la un credit de 180.000 de euro de la BCR -Chitila; un imobil de 160.000 de euro şi un teren de 500 de metri pătraţi, evaluate la 170.000 de euro. Treptat au fost implicaţi în schemă şefa unităţii bancare şi angajatul de la firma de intermedieri - care era pus să facă rost de copiile actelor de proprietate şi ale adevăraţilor proprietari.

Gruparea a apelat la avocatul Sever Teodorescu atunci când a pus ochii pe un teren al societăţii Farinas Company. Acesta le-a făcut cunoştinţă cu colegul său, Alecu Sichitiu, care ar fi redactat în fals hotărârea AGA a societăţii, prin care acţionarii reprezentau un complice să vândă imobilul.

Sever Teodorescu le-a făcut legătura şi cu avocatul Dorian Dordea, care a obţinut de la Registrul Comerţului un certificat constatator al firmei. Pentru falsificarea actelor imobiliare a fost solicitat sprijinul arhivarului de la Biroul de Carte Funciară al Sectorului 1. Ultima lovitură a grupării, un apartament de 130.000 de euro, a fost realizată în perioada în care proprietarul era plecat din ţară.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite