UPDATE Emil Boc: "Stimulentele se vor da doar pe bază de performanţă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Emil Boc a declarat vineri, la Cluj-Napoca, că în 2011 bugetarii vor recupera unele drepturi pierdute şi că "greul încă nu a trecut, dar suntem pe drumul cel bun".

ORA 14.14 Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Cluj, că vor fi acordate stimulente în sănătate, dar doar pentru personalul care se implică şi are rezultate. "Putem să discutăm de acordarea de stimulente, dar pentru o categorie de personal, personalul care se implică şi are rezultate, stimulentele nu sunt o categorie de ajutor pentru toată lumea, se acordă pentru rezultate deosebite, în funcţie de aceste rezultate vom decide în consecinţă", a zis ministrul.

Boc despre candidatura la şefia PDL: "Nu-mi stă acum gândul la asta"

ORA 13.00 Preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici, Sebastian Oprescu, a declarat vineri că dacă ministrul Finanţelor nu-şi respectă promisiunea de a acorda stimulentele angajaţilor din administraţie, aceştia vor intra în grevă generală, iar de această dată lucrurile vor fi mult mai grave.

UPDATE Despre stimulentele de la Finanţe: "Mecanismul pervers de la Finante se va corecta prin lege. Stimulentele se vor da doar pe baza de performanta. Un profesor sau un medic care operează pe creier sau pe cord ar fi la fel de îndreptăţit să primească stimulente. Va fi introdus un sistem echitabil de salarizare pentru toate persoanele plătite din banii publici, inclusiv pentru angajaţii de la Finanţe". Citeşte aici la ce se referă premierul.

Declaraţia lui Emil Boc: "Oricine ar fi acum la guvernare ar face la fel. Statul nu îşi permite acum mai mult. Trebuie să alocaăm bani pentru dezvoltare, dacă nu sunt fonduri pentru dezvoltare, nu vor fi nici bani pentru pensii şi salarii.

România, cu politici populiste, nu ar mai primi nici un ban din surse externe. Putem trece pe hârtie cât dorim la pensii şi salarii, că bani tot nu sunt.

Eu îi inţeleg pe oameni, ştiu că au dreptul să fie nemulţumiţi. Dar la fel de bine trebuie să se înţeleagă că trebuie să păstrăm un echilibru. Guvernul trebuie să fie apărătorul a 22 de milioane de romani. Sindicaliştii apără interesele fiecărei bresle, lucru normal într-o democraţie, dar noi trebuie să apărăm interesele tuturor românilor.

Greul înca nu a trecut, dar suntem pe drumul cel bun. In 2011 vom fi pe crestere economica, bugetarii vor recupera in 2011 resurse pierdute anul acesta, 2011 inseamna mai multe locuri de munca, 2011 inseamna ca vom mentine somajul la un nivel acceptabil", a declarat premierul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite